McLaren će planirana aerodinamička poboljšanja za svoj MCL33 uvesti na idućoj utrci u Bahrainu zbog problema s pouzdanošću na predsezonskim testiranjima koji su ih prisilili na promjenu fokusa uoči prve utrke sezone.

Zbog brojnih problema koji su ih mučili na testiranjima u Barceloni i zbog kojih su odvozili najmanje krugova od svih momčadi, McLaren je uoči VN Australije bio usredotočen na rješavanje problema s pouzdanošću, posebno s hlađenjem nove Renaultove pogonske jedinice.

McLaren je priznao da je riskirao s agresivno koncipiranim MCL33, posebno jer su imali vrlo malo vremena za instalaciju nove pogonske jedinice, ali vjeruju da će im se trud isplatiti i da će tijekom sezone imati više prostora za napredak od ostalih momčadi.

Iako je novi MCL33 imao neka manja poboljšanja za Australiju, veći paket poboljšanja koji se tiče kompleksnog područja iza prednjih kotača očekuje se na idućoj utrci u Bahrainu.

“Za Barcelonu očito nismo bili spremni pa mi je drago što smo popravili pouzdanost za ovaj vikend,” komentirao je McLarenov trkaći direktor Eric Boullier za Autosport.

“Imat ćemo novi paket poboljšanja za Bahrain koji je trebao biti na bolidu još u Australiji.”

Kad su ga pitali kad će McLaren nadoknaditi zaostatak koji se stvorio zbog gubitka vremena na predsezonskim testiranjima, Boullier nije bio siguran.

“Ne znam, ali rekao bih da je uobičajeni odgovor prva europska utrka. To je točka u kojoj se morate vratiti gdje biste trebali biti.”

McLaren se nakon katastrofalnih zimskih testiranja 2017. i loših prvih nekoliko utrka na petoj utrci sezone u Španjolskoj s Alonsom vratio u Q3.

Alonso sretan jer zna što slijedi

Novi McLarenov F1 bolid u Australiji nije bio u svom optimalnom izdanju, ali Alonso i Vandoorne završili su na 5. i 9. mjestu i time potvrdili da su problemi s pouzdanošću riješeni. A poboljšanja koja stižu, koja podupire dobra korelacija simulacija i stvarnosti, vesele dvostrukog svjetskog prvaka.

“Sretni smo s korelacijom tako da nismo izgubili jednu od jakih karakteristika McLarena prošle godine. To je jedan od razloga zašto je Alonso bio tako sretan i pun potpore ovoga vikenda, jer zna da puno stvari dolazi.”

“Sad ćemo pritisnuti kako bismo nove stvari na stazu donijeli čim prije.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA i Formula 1 potvrdile promjenu pravila za 2021.

Svjetsko motorsport vijeće ratificiralo je promjene pravila koje su donijeli FIA i Formula…