Momčadi nastavljaju s intenzivnim razvojem svojih bolida zbog stabilnosti pravila i primjenjivosti novih rješenja i na nove bolide za 2018., a McLaren se, kao i brojne druge momčadi, odlučio testirati novu konfiguraciju usmjerivača zraka iza prednjih kotača.

To područje ove godine se intenzivno razvije zbog veće slobode u pravilima u tom dijelu, a McLaren je tijekom sezone malo po malo povećavao složenost aerodinamičkih elemenata iza prednjih kotača.

Glavni usmjerivač, koji je kod McLarena otpočetka sezone horizontalno i valovito spojen sa šasijom, sada ima tri vertikalna proreza (žuto), a novi je i manji element ispred glavnoga (narančasto).

Narančasti element ima malu zaobljenu kosinu u svom podnožju, a nastavlja se i na dvije longitudinalne oštrice na početku podnice (ljubičasto) koji stvaraju snažne vrtloge koji putuju duž ruba podnice i pomažu izolirati zračnu struju ispod bolida od turbulencija.

McLaren Honda MCL32 bargeboards Sepang Photo McLaren

Novu konfiguraciju isprobao je samo Fernando Alonso budući da McLaren nije stigao proizvesti dovoljno novih dijelova za oba vozača, a Vandoorne će novi paket testirati u Suzuki.

“Sretni smo s korelacijom naših dijelova,” rekao je Boullier u petak.

“Dobro je vidjeti nove dijelove i što značajni dijelovi rade kako smo i očekivali.”

McLaren ne očekuje nove kazne u Suzuki, Hondinoj domaćoj utrci gdje Japanci očajnički žele ostvariti dobar rezultat.

Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari pokazao novo stražnje krilo i pokrov motora

Ferrari je donio novi aerodinamički paket za svoj SF1000 u Barcelonu koji uključuje novo s…