McLaren nastavlja s doradama na aerodinamičkom paketu svoga MCL32 koji je u Barceloni imao nekoliko dorada koje su Alonsu pomogle da se prvi puta ove sezone kvalificira u Q3.

Na rubovima prednjega krila momčadi u posljednje vrijeme često stavljaju razne kaskade koje pomažu stvoriti još nešto downforcea, ovisno o zahtjevima pojedine staze, i usmjeriti zračnu struju iznad turbulentnih prednjih kotača.

McLaren je na prethodnoj utrci u Rusiji koristio jednostruku kaskadu, a za Španjolsku, na kojoj momčadi koriste vrlo visoke postavke downforcea, su montirali trostruku kaskadu kojom su mogli postići puno veći napadni kut.

Zahvaljujući trima dijelovima, moguće je koristiti veći napadni kut jer više elemenata spriječava odvajanje zračne struje prilikom velikih kuteva i zakrivljenosti odnosno zračna struja se na novom elementu ponovno uspostavi i prati njegovu površinu.

Osim dorada na prednjem krilu, McLaren je donio i nove detalje na glavnom usmjerivaču zraka u području iza prednjih kotača. Na ovom mjestu počinje podnica bolida i McLaren je na rubu horizontalne ploče ispred glavnoga usmjerivača dodao četiri proreza koji stvaraju vrtloge na početku podnice i usmjeravaju ih prema stražnjem kraju kako bi pomogli izolirati zračnu struju ispod podnice od vanjskih turbulencija, uključujući turbulencije od rotirajućih stražnjih kotača.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Formula 1 2026. planira povećati downforce pratećem bolidu

Glavni tehnički šef Formule 1 Pat Symonds objasnio je kako borbe na stazi planiraju učinit…