Razni McLarenovi problemi na predsezonskim testiranjima nisu posljedica promašene koncepcije i dizajna bolida, nego uobičajenih problema s integracijom i hlađenjem nove pogonske jedinice.

McLaren je na prvom danu drugoga testa uzrokovao dva prekida zbog gašenja pogonske jedinice i problema s hidraulikom, ali problemi su se nastavili i danas zbog curenja ulja u Renaultovom motoru.

McLarenov trkaći direktor Eric Boullier kaže da je motor otkazao zbog curenja ulja, a ne zbog problema na samom motoru.

“Imamo manjih problema koje moramo popraviti, ali ovo su samo testiranja. To je dio procesa,” rekao je Boullier.

“Sigurno ćemo ovladati tim problemima, riječ je o novom partnerstvu s Renaultom, novom pakiranju motora i općenito potpuno novom bolidu. Ovo su testiranja, dajte nam vremena, u redu smo.”

McLaren je morao užurbano modicifirati pokrov motora kako bi spriječili da ga ispušne cijevi ponovno oštete, a Bouller tvrdi da njegova momčad nije konceptualno pogriješila s preuskim stražnjim krajem.

“Ne, mislim da to nema veze. Pokušavamo što bolje dizajnirati bolid pa moramo biti uvjereni u njegov koncept. A s novim konceptom na stazi morate pokazati da radi ili ne radi.”

“Mi podešavamo stvari, pokušavamo iz bolida izvući najbolje kako bi bili sigurni da aerodinamička platforma može pružiti puno više. Vidjet ćemo.”

Boullier je dodao i da je razlika između najmekših i srednje tvrdih guma manja nego što bi se očekivalo zbog novoga asfalta i niskih temperatura.

“Red Bull je ovoga jutra isprobao novi medium i novi soft koji je bio samo pola sekunde brži.”

“Kao što sam rekao prošloga tjedna, imali smo određene tehničke razloge zašto smo htjeli raditi s mekšim gumama.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Kubica – ‘Bit će teško, ali ne bojim se velikih očekivanja’

Robert Kubica svjestan je da neće biti lako napraviti posljednji korak i opravdati očekiva…