Prvi puta otkako se Honda vratila u Formulu 1 McLaren je u Belgiju donio stražnje krilo za vrlo niske downforce zahtjeve, ali ni ono im nije pomoglo da značajno smanje ogroman deficit snage Hondine pogonske jedinice.

Momčadi u Belgiju donose neka od najekstremnijih stražnjih krila u cijeloj sezoni, uz Kanadu, Baku i Monzu koja definitivno ima najniže downforce zahtjeve, a aerodinamičke postavke uvijek su kompromis između zavojitog drugog sektora i brzoga prvog i trećeg sektora.

McLaren se ove godine odlučio donijeti vrlo nisko stražnje krilo s kratkim gornjim elementom, a postoji mogućnost da će slično krilo koristiti i u Monzi, ukoliko u talijanski hram brzine ne donesu još ekstremnije krilo.

Novo stražnje krilo ima zakrivljen vodeći rub (žuto), ali glavni element nema veliki nagibni kut kako bi se smanjio downforce i otpor zraka.

Gornji element puno je kraći iako ima prilično velik napadni kut (koji se može podešavati), a vodeći rub (crveno) gotovo je u potpunosti ravan. Gornji dio gornjega elementa (ljubičasto) u sredini ima V-prorez, često viđen i na stražnjim krilima drugih momčadi, koji pomaže smanjiti turbulencije na ovom dijelu krila, a time i otpor zraka.

McLaren Honda MCL32 F1 2017 rear wing front Photo AMuS

Kako je cijelo krilo pliće, McLaren je smanjio i broj horizontalnih proreza na bočnim pločama (bijelo) na tri, ali za razliku od nekih drugih momčadi McLaren ne koristi otvoreni vodeći vertikalni rub bočnih ploča, nego klasični, puni rub.

Aerodinamičku konfiguraciju za Spa McLaren je upotpunio i 20 cm širokim dvostrukim krilom iza ispušnih cijevi (narančasto), a riječ je o modelu prvi puta korištenom u Mađarskoj koji se nalazi na ekstremno dugom horizontalnom nosaču koji doprinosi boljem međudjelovanju toga krila i ispušnih plinova.

Kako bi povećali downforce i kvalitetu zračne struje prema stražnjem krilu, McLaren je koristio i T-krilo, ali ne u najjačoj konfiguraciji sa šest elemenata koju su koristili u Mađarskoj, nego u nešto jednostavnijoj inačici koja stvara manji otpor zraka.

McLaren Honda MCL32 F1 2017 rear wing Photo AMuS

Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari pokazao novo stražnje krilo i pokrov motora

Ferrari je donio novi aerodinamički paket za svoj SF1000 u Barcelonu koji uključuje novo s…