Mercedesov šef motorsporta Toto Wolff kaže da će biti izuzetno teško pobijediti Leclerca na stazi poput Singapura, pogotovo ako se u obzir uzme Ferrarijeva brzina na pravcu koja se pokazala odlučujuća i na prethodne dvije staze u Belgiji i Italiji.

Leclerc je iznenadio osvajanjem trećeg uzastopnog pole positiona u Singapuru nakon što je Ferrari donio paket aerodinamičkih poboljšanja koji im je omogućio da se na sporoj stazi poput Singapura bore za najviše pozicije.

Hamilton se kvalificirao drugi i razdvojio Ferrarijeve vozače te će u utrci biti najveća prijetnja Leclercu, kao što je to bio i na Spa i Monzi gdje ga je bezuspješno pokušavao prestići.

“Mislim da je ovdje teško pretjecati, pomalo je kao u Monaku, možda ne tako loše, ali bit će teško, posebno jer su jako brzi na pravcu,” rekao je Wolff.

“Osim ako razlika u brzini ne bude enormna.”

“Ne očekujemo toliku razliku u brzini. Ali u utrku idemo punom parom, bodovi se dijele u utrci, ne u kvalifikacijama.”

Mercedes je, kao i na prethodnim utrkama, u petak pokazao bolju brzinu na dužim dionicama jer je njihov F1 W10 tradicionalno nježniji prema gumama, ali na stzai poput Singapura, gdje je pozicija na stazi najvažnija, to bi moglo pasti u drugi plan.

“Ako ste brzi u jednom krugu onda morate moći zagrijati gume za taj jedna krug i onda je to nešto što vas može oštetiti u utrci,” rekao je.

“Ali ako ste već naprijed, imate dobru priliku upravljati utrkom. Radije bih da smo na pole positionu s blago kompromitiranim bolidom [postavkama] nego da imamo sjajan trkaći bolid, ali da nismo na poleu.”

Hamilton je čestitao Leclercu na još jednom pole positionu kojega je osvojio nevjerojatnim posljednjim krugom u kojem se ‘triput skoro razbio’.

“Charles je očito spojio sjajne krugove i zaista nam je trebalo nešto posebno da ga pobijedimo,” rekao je Hamilton.

“Na kraju sam dao apsolutno sve što sam imao. Bio sam jako, jako blizu zida nekoliko puta, ali to je bilo to što sam mogao izvući iz bolida.”

“Jako sam sretan što sam u prvom redu i nadam se da ćemo ih moći razdvojiti i u utrci.”

Charles Leclerc Ferrari SF90 Singapore GP F1 2019 after Qualifying celebrating pole Photo Ferrari

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Formula 1 potvrdila kalendar za prvih osam utrka 2020.

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je prvih osam utrka u ovogodišnjem kalendaru koji će započeti …