Lewis Hamilton kaže da je zadovoljan ponašanjem svoga Mercedesa F1 W12, ali da im jednostavno nedostaje brzine u odnosu na Red Bull dok Christian Horner upozorava da Mercedes nije koristio punu snagu motora i da zato zaostatak za Red Bullom izgleda veći nego što zapravo jest.

Mercedes je bio najbrži na prvom slobodnom treningu, ali Verstappen je uzvratio na drugom na kojem je odvozio 1.363 sekunde brži krug nego na prvom i imao gotovo pola sekunde prednosti ispred vozača Mercedesa.

Najbrži na prvom treningu Bottas u odnosu na prvi trening poboljšao se samo 0.616 sekundi, slično kao i Hamilton koji je na drugom treningu bio 0.607 sekundi brži nego na prvom.

“Dali smo sve što smo imali, ali oni su zasad brži od nas,” rekao je Hamilton.

“Bolid se općenito čini dobar, nismo imali većih problema, nemamo nikakvih briga.”

“Pokušavamo pronaći još detalja s postavkama bolida, ali nedostaje nam downforcea i to je vjerojatno razlog zašto smo imali pola sekunde zaostatka.”

“Bilo je prilično teško na početku [na prvom treningu] zbog prašnjave staze,” dodao je Bottas.

“Zato je bilo teško procijeniti kakav je zaista bolid. Činilo mi se da nije daleko od onoga kakav treba biti. Ali definitivno postoji još vremena po krugu koje moramo pronaći jer se Red Bull čini brz.”

“Definitivno su se činili brži, barem u jednom krugu, imaju zaista dobru brzinu na soft gumama tako da moramo pronaći još brzine ako se želimo boriti za pole position.”

Horner poziva na oprez jer kaže da je Mercedes u petak koristio konzervativnije postavke motora, vjerojatno i zbog problema s pouzdanošću koje su imali ove sezone.

“Mercedes ima još vremena u džepu tako da ne mislim da smo vidjeli njihov puni potencijal,” rekao je Horner za Sky Sports F1.

“Tijekom sezone imamo puno analitičara u Milton Keynesu i možete vidjeti iz GPS podataka kad pojačaju motor, a kad ga smanje.”

“I oni to rade za nas. Tako da možete pratiti što imaju u džepu, a što nemaju.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Prost objasnio zašto je napustio Alpine – ‘Šef me smatrao suvišnim’

Bivši Alpineov F1 savjetnik i četverostruki svjetski prvak Alan Prost objasnio je zašto je…