Mercedes će biti dobar u Monaku ‘unatoč najdužem bolidu’

Bottas Mercedes Spanish GP F1 2017 Foto Daimler

Mercedesov vozač Valtteri Bottas vjeruje da će njihov bolid W08 biti konkurentan u Monaku iako imaju znatno duži međuosovinski razmak od konkurentskih bolida.

Većina momčadi odlučila je produljiti svoje bolide kako bi smjestili 5% veći spremnik goriva i bolje iskoristili područje iza prednjih kotača na kojima inženjeri sada imaju više slobode za smještanje aerodinamičkih elemenata, a Mercedes se odlučio za najekstremnije povećanje budući da je novi W08 26 centimetara duži od prethodnika.

Njihovi glavni konkurenti iz Ferrarija imaju 16 cm kraći međuosovinski razmak, a Red Bull oko 20 centimetara što bi ih trebalo učiniti nešto konkurentnijim, pogotovo jer će na stazi u Monaku deficit Renaultova motora biti manje izražen.

Bottas se poziva na vremena iz trećega sektora na stazi u Barceloni koji se sastoji od sporih zavoja i koji je često dobar indikator za formu na ulicama Monte Carla.

“Pokazali smo dobre performanse u posljednjem sektoru u Barceloni koji se sastoji od sporih zavoja, kao i Monako,” rekao je Bottas.

“Mislim da imamo šanse biti vrlo dobri.”

“Očekujemo biti blizu Ferrarija, a moguće da će i poredak biti stisnut jer ima manje ravnih dijelova pa bi možda i Red Bull mogao biti jak.”

“Ali mislim da mi imamo priliku imati dobar vikend i ne mislim da ćemo Monako dočekati na krivoj nozi.”

Ukoliko pogledamo najbolja vremena u trećem sektoru, Hamilton je bio uvjerljivo najbrži i u kvalifikacijama i u utrci dok je Bottas u kvalifikacijama bio drugi najbrži iza Hamiltona.

VN ŠPANJOLSKE 2017. – NAJBOLJI SEKTORI U KVALIFIKACIJAMA

VN ŠPANJOLSKE 2017. – NAJBOLJI SEKTORI U UTRCI

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Formula 1 potvrdila kalendar za prvih osam utrka 2020.

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je prvih osam utrka u ovogodišnjem kalendaru koji će započeti …