Mercedesov Toto Wolff vjeruje da je talijanska momčad na svojoj domaćoj utrci jednostavno imala loš dan i da je zbog toga imala tako velik zaostatak za Hamiltonom i Bottasom, a ne zbog toga jer se njegova momčad drastično poboljšala.

Samo tjedan dana prije Monze Vettel je žestoko pritiskao Hamiltona u Belgiji i nije mu dao disati gotovo cijelu utrku, a odnos snaga u Italiji bio je uvjerljivo na strani Mercedesa, bilo da je riječ o kišnim ili suhim uvjetima.

S obzirom da je Spa pokazala da je Ferrari napredovao na brzim stazama, loša formu u Monzi, gdje je Ricciardo sa začelja uspio razdvojiti Vettela i Raikkonena i skoro završio na postolju, jasno pokazuje da Ferrari nije odradio dobar posao u Italiji.

“Emocije su jake, a kad imate loš dan to ne možete sakriti,” rekao je Wolff nakon utrke.

“Meni se čini da je Ferrari ovoga vikenda nekako uspio napraviti korak natrag.”

“Mislim da smo mi bili vrlo dobri, ali ni oni nisu pokazali ono što su svi očekivali. Red Bull je startao sa začelja i skoro završio na trećem mjestu.”

“Tu jednostavno nešto nije u redu, nešto nije kako bi trebalo biti. Zato razumijem zašto su uzrujani.”

Iako su Hamilton i Bottas Vettela ostavili za više od pola minute, Wolff kaže da su oba vozača vrlo rano počeli koristiti konzervativne postavke motora kako bi ih sačuvali za iduće utrke.

“Svjesni smo da će kilometraža motora biti ključna na kraju sezone pa smo ih odlučili poštedjeti.”

Ferrarijev predsjednik Sergio Marchionne bez okolišanja je rekao da je njegova momčad jednostavno ‘zabrljala’ utrku u Monzi i da nisu bili na razini na kojoj su mogli i trebali biti.

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Vasseur – ‘I Verstappen griješi kad više nemaju veliku prednost’

Frederic Vasseur kaže da i Max Verstappen može pogriješiti sada kada više nemaju prednost …