Mercedes je od FIA-e uoči VN Monaka tražio dodatno pojašnjenje o potrošnji ulja i o tome koja sve ulja u sustavu ulaze u ukupnu potrošnju koja je ograničena na 0.6 litara na 100 km, što priči oko potrošnje ulja daje dodatan zaplet.

Potrošnja ulja u svrhu dobivanja dodatne snage motora tema je koja je posljednjih godina vrlo aktualna u Formuli 1, a FIA je uoči ove sezone dodatno ograničila potrošnju ulja na 0.6 l/100 km nakon što su na prošlogodišnjoj VN Italije potrošnju ograničili s 1.2 na 0.9 l/100 km.

Uoči ove sezone FIA je dodatno postrožila korištenje ulja i ostalih tekućina u bolidu u svrhu izgaranja kako bi motor razvijao dodatnu snagu, a prije VN Španjolske izdali su novu direktivu čija je namjera olakšati praćenje razine ulja tijekom kvalifikacija u kojima su proizvođači motora najviše koristili posebne načine rada motora koji su, očito, uključivali i korištenje ulja kao goriva.

FIA je uoči VN Španjolske naglasila da momčadi ne smiju dolijevati ili prebacivati ulje iz vanjskoga spremnika ulja u bilo koji dio sustava za podmazivanje tijekom kvalifikacija, a Mercedes je uoči VN Monaka FIA-u tražio pojašnjenje je li ulje turbo punjača dio ulja koji ulazi u ograničenu potrošnju od 0.6 l/100 km.

Mercedes je rekao FIA-i da su sretni da njihovo pitanje i FIA-in odgovor ‘proslijede svim proizvođačima motora’, a razlog za traženje pojašnjenja može biti vjerovanje da neki drugi proizvođač koristi taj trik za dodatnu snagu motora u kvalifikacijama ili namjera da sami iskoriste tu mogućnost ukoliko je ona legalna.

“S iznimkom ulja u ERS krugovima hlađenja i hidrauličkih ulja u aktuatorima pogonske jedinice (koji se ne troše), moraju li sva ulja (specifično, ulja u turbo sustavu) korištena u pogonskoj jedinici poštivati članak 20 [0.6 l/100 km]?”, stoji u Mercedesovom pitanju FIA-i.

Charlie Whiting odgovorio je: “Sva ulja u motoru moraju poštovati članak 20 F1 tehničkoga pravilnika. Turbopunjač se smatra dijelom motora.”

Drugo Mercedesovo pitanje: “Ako je odgovor na prvo pitanje da, znači li to da ukupna potrošnja svih ulja u pogonskoj jedinici mora biti manja 0d 0.6 l/100 km?”

Whiting je i na to pitanje odgovorio: “Da.”

Unatoč sve strožim ograničenjima, potrošnja ulja i dalje je u fokusu proizvođača motora i FIA-e koja prati razvoj situacije, što samo pokazuje koliko je u ovom području bilo skrivenih mogućnosti za dodatne performanse.

Ferrari je ove sezone privukao pozornost gustim bijelim dimom koji izlazi ispod stražnje sigurnosne strukture njihova SF71H, što traže nova pravila koja kažu da se sav višak fluida mora ispuštati u atmosferu kroz otvor na stražnjem kraju.

Ali nijedan drugi proizvođač ne ispušta tako intenzivan dim, što je Ferrari dovelo pod povećalo konkurenata, posebno jer ove godine imaju najjači motor u kvalifikacijama.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Raikkonen – ‘Singapur je kao i svaki drugi trkaći vikend’

Kimi Raikkonen kaže da je utrkivanje u noćnim uvjetima u Singapuru isto kao i na svim drug…