Sportski direktor Mercedesove F1 momčadi Ron Meadows priznaje da je jedna od stvari za kojom najviše žali što Michael Schumacher nije pobijedio na utrci vozeći za Mercedes i hvali njegov utjecaj na razvoj momčadi koja je od 2014. osvojila sve naslove prvaka.

Mercedes je 2010. kupio Brawn GP i prvi puta nakon 1955. imao svoju tvorničku momčad nakon što su od 1995. svojim motorima opskrbljivali McLaren i osvojili vozačke naslove 1998., 1999. i 2008.

Za sezonu 2010. Mercedes je doveo Rosberga iz Williamsa i Schumachera koji je posljednju F1 sezonu vozio 2006., a u tri zajedničke sezone Rosberg je jedini uspio pobijediti na VN Kine 2012. dok je Schumacher najbolju priliku imao u Monaku.

Sedmerostruki svjetski prvak osvojio je fantastičan pole position na ulicama Monte Carla, ali je zbog kazne od pet mjesta s prethodne utrke startao šesti i kasnije odustao zbog problema s pritiskom goriva.

“S obzirom koliko nam je pomogao da se poboljšamo, jedna od stvari za kojom najviše žalim je što nisam vidio Michaela kako osvaja utrku s nama,” rekao je Meadows za Bexond The Grid podcast.

“Zato jer je u tom trenutku bio na drugoj razini od vozača s kojima smo ikad radili u tom trenutku.”

“Zaista smo svi htjeli da pobijedi, ali nije se dogodilo. Nekoliko godina kasnije nismo mogli prestati pobjeđivati i on zaslužuje dio zasluga za to. Jer je razlog zašto danas pobjeđujemo i to što nas je on učinio boljima.”

Današnji glavni strateg Mercedesove F1 momčadi James Vowles kaže da bi Schumacher imao fantastičnu sezonu 2013. da je ostao još jednu sezonu u Mercedesu.

“Znao je gdje je slab i prihvatio je to i stalno se pokušavao poboljšati,” rekao je Vowles.

“Imao je nedostatke po pitanju načina na koji je vozio bolid u odnosu na Nicu, ali bio je vrlo svjestan toga i činio je što je mogao kako bi ublažio te nedostatke.”

“Ali područja u kojima, djelomično zbog svojih godina, nije uspio pronaći dovoljno, bila su prisutna. Mislim da je i on to znao.”

“Volio bih da je osvojio neku utrku jer da je ostao još jednu godinu s nama bila bi to fantastična godina za njega.”

Mercedes je 2013. osvojio tri utrke s Rosbergom i Hamiltonom i osam puta startao s pole positiona, a 2014. su započeli dominantan period koji traje i danas.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton – ‘Sramotna pogreška’ nema veze s pritiskom

Lewis Hamilton priznaje da je pogreška prilikom ulaska u boks za vrijeme kvalifikacija 'sr…