Mercedes i Ferrari donijet će poboljšanja na svojim bolidima i pogonskim jedinicama na prvu utrku sezone u Austriji nakon više od tri mjeseca pauze zbog koronavirus krize.

Prva utrka sezone na rasporedu je za dva tjedna, a mnoge ideje i poboljšanja na aktualnim F1 bolidima morali su pričekati prije nego su se tvornice ponovno otvorile.

Vodeće momčadi poput Mercedesa i Ferrarija najavile su poboljšanja već na prvom vikendu sezone u Austriji, a u vrlo tijesnom rasporedu s osam utrka u deset tjedana postupno planiraju uvoditi sve više novih dijelova.

“Nakon bolida kojega smo predstavili i koji je otputovao u Australiju, čiji je razvoj završen u prosincu, imali smo cijeli siječanj, veljaču i ožujak kako bismo poboljšali bolid u zračnom tunelu i drugim odjelima,” rekao je Mercedesov tehnički direktor James Allison na Petronasovom Instragram računu.

“Imamo prilično puno ideja kako ubrzati bolid, a dobar dio tih ideja već je bio u procesu u našim razvojnim odjelima prije nego smo bili prisiljeni zatvoriti tvornice prije devet tjedana.”

“Naš je izazov pobrinuti se da četvrtina godišnjega razvoja s crtaće ploče što prije dođe na bolid .”

“Nadamo se da ćemo imati dio toga za prvu utrku u Austriji, a kako sezona bude napredovala pokušat ćemo što prije donositi nove dijelove.”

Ferrari bi prema pisanju Motorsporta trebao donijeti novu specifikaciju pogonske jedinice i mjenjača. Promjene na strukturi mjenjača reakcija su na predsezonski problem kada je uočeno da je mjenjaču potrebno još čvrstoće.

Iako će veću čvrstoću platiti nešto lošijim aerodinamičkim performansama zbog većih dimenzija mjenjača, koji zauzima središnje mjesto u difuzoru, te nešto većom težinom daleko od sredine bolida, prednosti koje donosi veća krutost trebale bi nadomjestiti spomenute gubitke.

Druga specifikacija pogonske jedinice EVO2 trebala bi biti oko 15 KS jača od one koju su trebali koristiti u Australiji, a što se tiče aerodinamičkoga aspekta Ferrari SF1000 u Austriji bi trebao biti gotovo isti kao i na predsezonskim testiranjima.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton uvjerljivo najbrži u kišnim kvalifikacijama

Lewis Hamilton osvojio je dominantan pole position u kišnim uvjetima na Red Bull Ringu s v…