Mercedes i Racing Point u posljednji su trenutak morali promijeniti detalj oko stražnjega ovjesa zbog položaja usisnika za hlađenje stražnjih kočnica na koje je Red Bull uložio protest FIA-i u Melbourneu.

Pravila kažu da se svi dijelovi elemenata usisnika za hlađenje kočnica, koji uvijek imaju i dodatne aero elemente koji ne služe hlađenju kočnica, moraju nalaziti unutar 160 mm iznad centra kotača.

Ali zahvaljujući povišenom prihvatnom mjestu za stražnji ovjes na kotaču Mercedes je produljio strukturu usisnika za hlađenje kočnica i time iskoristio rupu u pravilima, što su koristili još prošle sezone.

FIA je zbog Red Bullovog prigovora izdala novu tehničku direktivu TD 014/20 koja zabranjuje korištenje bilo kakvih usisnika na području iznad granice od 160 mm iznad središta kotača, a momčadima je dala dvije utrke da kreiraju privremeno rješenje.

Jedna opcija je da otvor na tom području ima i izlaz podjednake veličine kako bi zrak samo prošao kroz njega, bez da ulazi u stražnje kočnice, a druga opcija je zatvaranje ilegalnog otvora.

Red Bullov usisnik za stražnje kočnice koji se proteže iznad granice od160 mm iznad središta kotača (Photo: AMuS)

Mercedes je modificirao nosače kotača kako bi udovoljio novoj tehničkoj direktivi TD 014/20 i izlazni otvor sada je velik kao i ulazni dok je dosad bio primjetno manji, usmjeravajući dio zraka u stražnje kočnice.

Racing Point u posljednji je čas uspio dopremiti potrebne dijelove za modificiranje svojih usisnika za stražnje kočnice, a oni su se odlučili zatvoriti sporan otvor budući da koriste Mercedesov stražnji ovjes iz 2019.

“Imamo isti ovjes kao i Mercedes 2019. Prošle godine nitko se nije žalio. Tijekom zime nam je FIA pisala da su koncepti nosača kotača iz prošle godine odobreni. Zašto sad ovaj zaokret?”, pita se tehnički direktor Racing Pointa Andy Green.

Red Bullov usisnik za stražnje kočnice koji se ne proteže iznad granice od160 mm iznad središta kotača (Photo: AMuS)
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari je iza Mercedesa i Red Bulla, ali ‘blizu ostalih’

Ferrarijev Mattia Binotto smatra da je njegova momčad i dalje iza Mercedesa i Red Bulla, a…