Šefovi Red Bullova i Mercedesa kažu da vjeruju FIA-i da je Ferrarijev ovogodišnji F1 bolid SF71H legalan unatoč glasinama da koriste veću količinu električne energije iz ERS sustava nego što to pravila dozvoljavaju.

Pravila nalažu da MGU-K jedinica može na stražnju osovinu isporučiti najviše 120 kW snage, a najveća količina energije koja smije biti iskorištena u jednom krugu je 4MJ.

Glasine posljednjih tjedana upućivale su da Ferrari koristi dvostruki spremnik energije i na taj način koristi više od 4MJ energije, bez da to primjeti FIA-in senzor.

Zbog prigovora konkurenata, Ferrarijev bolid dodatno je ispitan u Bakuu i Barceloni, a ovoga vikenda u Monaku pojavila se vijest da Ferrari koristi novi softver koji im neće omogućiti korištenje dodatne električne snage i da FIA aktivno motri bolide s dodatnim komadom hardvera.

“Pojavile su se glasine, ali siguran sam da FIA ima sve kompetencije kako bi mogla mjeriti i pratiti bolide koji su na provjerama tijekom vikenda kako bi osigurali da zadovoljavaju pravila,” rekao je Red Bullov Christian Horner.

“Naravno, obveza je momčadi da se to dogodi. Mislim da je FIA najbolje mjesto da ljudi upute svoja pitanja.”

Mercedesov Toto Wolff također vjeruje FIA-i.

“Teme legalnosti bolida stalno se pojavljuju, neke su kontroverznije od drugih,” rekao je Wolff.

“Ali FIA-in je svakodnevni posao provjeravati što momčadi rade, a obveza je momčadi da poštuju pravila. To je proces koji traje.”

“Imam veliko povjerenje da koji god problem se pojavio, bilo na šasiji ili motoru, da je FIA sposobna to uočiti.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Formula 1 potvrdila kalendar za prvih osam utrka 2020.

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je prvih osam utrka u ovogodišnjem kalendaru koji će započeti …