Momčad Mercedesa nastavlja s isprobavanjem različitih aerodinamičkih konfiguracija i drugoga dana predsezonskih testiranja u Barceloni nakon što su Bottas i Hamilton u ponedjeljak prvi puta isprobali Mercedesovu inačicu peraje koja dijeli pokrov motora, a trendu se pridružio i Williams koji je isprobao vlastitu inačicu dvostrukog T-krila.

Mercedes je prošli četvrtak predstavio novi W08 EQ Power +, a na danu za snimanje otkrili su i 750 mm široko T-krilo koje je posljedica rupe u pravilima koja na tom području dopušta ovakva krila.

Isto krilo pokazao je i Ferrari, na prvome danu isprobali su ga i Williams i Haas, a i druge momčadi najavile su da planiraju testirati vlastitu inačicu krila.

Peraje su također posljedica rupe u pravilima koju momčadi koriste kako bi popravili zračnu struju koja putuje prema nižem stražnjem krilu koje je ove godine zbog toga više izloženo turbulencijama rotirajućih stražnjih kotača i turbulencijama s pokrova motora.

Mercedes je jutros isprobao dvostruko T-krilo u konfiguraciji bez peraje, a tek treba vidjeti kakva ćemo zanimljiva rješenja vidjeti na ovom području. T-krilo široko je kao prošlogodišnje stražnje krilo (750 mm), a nalazi se na najviše 950 mm visine što je ujedno i najviša dopuštena točka na bolidu ne računajući TV kameru iznad vozačeve glave.

Williams je isprobao različitu interpretaciju T-krila – uz uobičajeno krilo na visini od 950 mm, nalazi se i niže, prema dolje zakrivljeno krilo čiji središnji dio završava na ispod stražnjega krila, a rubovi padaju gotovo do visine stražnjih guma.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton predlaže ograničenje razvoja da se spriječi dominacija jedne momčadi

Lewis Hamilton smatra da bi Formula 1 trebala uvesti rok kada se najranije smije početi ra…