Mercedes je za novi F1 bolid za 2021. razvio novu pogonsku jedinicu koja ima poboljšane performanse i veću izdržljivost, ali i neke potpuno nove inovacije koje još nisu viđene u Formuli 1.

Nakon sedam uzastopnih naslova prvaka Mercedes ima težak zadatak poboljšati jedan od najboljih bolida u povijesti Formule 1 F1 W11 kako bi zadržali prednost ispred svojih suparnika.

To uključuje i novu pogonsku jedinicu M12 koja je godinama standard u Formuli 1, kako po pitanju snage, tako i po pitanju potrošnje goriva i pouzdanosti, a ove godine imat će još jednoga klijenta budući da se McLaren vraća njihovim pogonskim jedinicama prvi puta nakon 2014.

“Ulazimo u osmu sezonu prilično stabilnih pravila i imamo dobro razumijevanje trenutnih hibridnih motora,” rekao je Hywel Thomas koji je zamijenio Andyja Cowella, dugogodišnjega šefa razvoja Mercedesovih pogonskih jedinica.

“Identificirali smo tri glavna područja na kojima smo radili – prvo, nastavili smo razvoj tehnologije pogonske jedinice koji je kontinuiran proces i osjećamo da smo i ove godine napravili korak naprijed.”

“Drugo područje je pouzdanost nakon što smo otkrili neke probleme prošle godine pa ćemo uvesti promjene kako bismo ih riješili. A imamo i neke potpuno nove inovacije koji će se prvi puta naći u pogonskoj jedinici.”

“To je bilo posebno izazovno jer smo prošlu sezonu završili kasno pa je zimski period bio kraći nego inače i imali smo manje vremena za pripremu.”

McLarenov povratak na Mercedesove motore znači da će Mercedes motore isporučivati sebi i još trima momčadima (Williams, Aston Martin i McLaren) što stavlja dodatni pritisak na organizaciju.

“Trebat ćemo više motora za zimska testiranja, morat ćemo imati više motora za prvu utrku, ali ne želimo ranije zamrznuti svoj dizajn zbog toga,” rekao je Thomas.

“To stavlja dodatan pritisak na interne i eksterne lance opskrbe kako bismo dizajn razvijali što je duže moguće.”

“Ono što dobivamo [s trećim klijentom] je još jedna skupina inženjera za šasiju koja prati pogonsku jedinicu, gleda kako radi, kako je integrirana u bolid i kako radi s ostatkom paketa. Možemo iskoristiti sve te komentare i ideje za buduće sezone.”

2021 Mercedes F1 W12 launch photo rear end engine cover Photo Mercedes AMG Petronas Daimler
Mercedes-AMG F1 W12 E Performance (Photo: Daimler)
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton na pole positionu u Imoli ispred dva Red Bulla

Lewis Hamilton osvojio je prvi pole position ove sezone nakon napetih kvalifikacija za VN …