Toto Wolff kaže da će prema obojici svojih vozača Lewisu Hamiltonu i Georgeu Russellu biti ‘pošteni i transparentni’ kao i dosad, bez obzira što sedmerostruki svjetski prvak napušta momčad na kraju sezone kako bi se pridružio Ferrariju.

Hamiltona se godinama povezivalo s prelaskom u Ferrari, što je on odlučno odbacivao i tvrdio da karijeru želi završiti u Mercedesu s kojim je osvojio šest od sedam naslova prvaka.

Ali Mercedesov pad u konkurentnosti u posljednje dvije sezone, privlačnost Ferrarija i ponovno ujedinjenje s bivšim šefom iz GP2 momčadi Art Grand Prix Fredericom Vasseurom očito su bili prejaki razlozi da bi odbio ponudu na zalasku svoje izuzetno uspješne karijere.

Wolff je priznao da je bio iznenađen Hamiltonovom odlukom jer se takav scenarij nije dao naslutiti u predbožićno vrijeme, ali da će bez obzira na to jednako tretirati obojicu vozača u nadolazećoj sezoni.

“Mislim da sam uvijek pokušavao, kao voditelj momčadi, kao i svi mi u Mercedesu, biti transparentan i pošten,” rekao je Wolff.

“I ništa se u tom pogledu neće promijeniti u 2024.”

“Dugujemo to našim principima i našim trkaćim namjerama i to ćemo poštovati. I pobrinut ću se da će to vozači poštovati.”

“Što se tiče daljnjega razvoja, mislim da je to nešto što moramo razmotriti. Pravila ostaju uglavnom ista. A što se tiče 2025. godine, kasnije ćemo tijekom sezone procijeniti što to znači u tehničkom smislu, ali to nije nešto što mi uopće smeta.”

“Imamo inženjere koji nas napuštaju i odlaze u druge momčadi, a otkazni rokovi ponekad su samo šest mjeseci.”

“Dakle, ne sumnjam u Lewisov integritet, u smislu dijeljenja informacija. I u tom smislu, želimo biti sigurni da će ovo biti uspješna sezona za obojicu vozača i uspješna sezona za Mercedes. I svi ćemo dati sve od sebe da to postignemo.”

Mercedes će morati balansirati svoje i Hamiltonove interese

Wolff je dodao da će uživati u dodatnom izazovu vezanom uz tok informacija prema vozaču koji napušta momčad na kraju sezone.

“Definitivno nova situacija za upravljati,” rekao je.

“Ali to je zaista nešto kratkoročno, a ovo je trkaća momčad koja je angažirana da upravlja proizvodom i to nema veliki utjecaj na sve što se događa na strani razvoja.”

“Uvijek me zanimaju nove i izazovne situacije, a balansiranje između interesa Mercedesa u 2024. i interesa vozača uoči 2025. nešto je o čemu ćemo otvoreno razgovarati na početku, kako to riješiti i sigurno ćemo doći do dobrog ishoda između nas.”

Wolff je nedavno potpisao novi ugovor s Mercedesom, kao i tehnički direktor James Allison, a još nije poznato tko će zamijeniti Hamiltona 2025.

Kao mogući kandidati nameću se Sainz, Albon i Alonso, a svima im ističe ugovor na kraju 2024.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Leclerc je znao da Hamilton dolazi kad je potpisao novi ugovor

Charles Leclerc otkrio je da je znao da Ferrari intenzivno pregovara s Lewisom Hamiltonom …