Mercedesov šef F1 momčadi Toto Wolff kaže da još uvijek razmatraju ‘svaki pojedini koncept’ koji vide kod konkurencije i da su spremni primijeniti sve ideje koje im se čine zanimljivima.

Mercedes je prošle godine svrgnut s pozicije u kojoj su se nalazili osam uzastopnih godina u kojima su se borili za naslove prvaka, a unatoč velikim očekivanjima za 2023. Red Bull je povećao prednost nad konkurencijom.

Paket poboljšanja uveden u Monaku otvorio je novi razvojni put za Mercedes, ali to nije donijelo značajan skok u konkurentnosti, posebno u svjetlu velikoga poboljšanja koje je ostvario McLaren.

U Mercedesu su svjesni da im 2024. treba veliki korak naprijed, a kako bi to ostvarili razmatraju sve moguće ideje.

“Mislim da nam je potrebno mnogo promjena u 2024., a smjer u kojem se naša momčad razvija stvarno je vrlo zanimljiv,” rekao je Wolff.

“Vidimo prilike i ne bježimo od njih. Ne ostavljamo ništa neistraženo i gledamo svaki pojedini koncept koji smo vidjeli na drugim bolidima.”

“Odnosno razmatramo je li to moćno ili ne, i je li nam od ikakve koristi, a da ne dopustimo da nas omete način na koji djelujemo i način na koji analiziramo.”

Mercedesov direktor operacija uz stazu Andrew Shovlin kaže da se napokon mogu usredotočiti na pronalazak dodatnih performansi nakon što su otklonili neke temeljne probleme poput poskakivanja ili traženja balansa.

“Pošteno je reći da smo s ovim pravilima i načinom na koji automobili rade, bili vrlo usredotočeni na rješavanje problema”, rekao je Shovlin.

“Možda se radi o poskakivanju ili problemu balansa koji pokušavate riješiti.”

“Ali kako napredujemo u tome, pravi način na koji razvijate bolid je da tražite samo performanse.”

“Dakle, postajete manje usredotočeni na veliki popis stvari koje trebate riješiti, a više samo na to gdje možemo donijeti vrijeme po krugu.”

“Ove godine možete vidjeti koliko sve momčadi imaju performanse kroz godinu, a vi morate biti u stanju postići tu izvedbu.”

“Ali kao što sam rekao, malo smo manje usredotočeni na rješavanje ovog popisa problema i samo gledamo kako možemo napraviti dobar korak u vremenu po krugu i nadamo se koraku koji će nas vratiti u borbu za pole positione i pobjede.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Četiri aktualna vozača koja su slavila na stazi Gilles Villeneuve

Samo četiri od trenutnih dvadeset vozača u Formuli 1 znaju kako je pobijediti na jednoj od…