Mercedes je uoči VN Francuske modificirao upravljač na svom F1 bolidu kako bi izbjegli ponavljanje scenarija na prošloj utrci u Azerbajdžanu u kojoj je Lewis Hamilton nenamjerno stisnuo gumb za prebacivanje balansa kočnica.

Hamilton je na ponovnom startu nenamjerno stisnuo gumb sa stražnje strane upravljača koji balans kočenja prebacuje sasvim naprijed (između 80 i 90%) koji inače služi kako bi vozači u krugu zagrijavanja ili za vrijeme sigurnosnoga automobila zagrijali prednje gume zagrijavanjem prednjih kočnica.

Iako je Hamilton prije starta ugasio ‘čarobni gumb’, kako ga zovu u Mercedesu, ponovno ga je aktivirao nakon starta što je dovelo do velikoga blokiranja prednjih kotača na kočenju za prvi zavoj nakon čega je pao na začelje poretka i ostao bez bodova.

Uoči iduće utrke u Francuskoj Mercedes je preko spornoga gumba stavio pokrov koji bi vozače trebao spriječiti da ga u budućnosti nenamjerno aktiviraju.

“Nismo ga pomaknuli, samo smo stavili pokrov preko njega kako bismo se pobrinuli da ga ne možete, da ga ja ne mogu, slučajno dodirnuti u budućnosti,” rekao je Hamilton u Francuskoj.

“Ali to je samo kratkoročno rješenje.”

2018 Mercedes F1 steering wheel Photo Daimler
Mercedesov F1 upravljač iz 2018. (Photo: Daimler)

“To je upravljač, nije ga lako promijeniti ni micati gumbe. Tako je dizajniran. Tako da ćemo u budućnosti razmotriti dugoročno rješenje.”

Hamilton je i tjedan dana nakon incidenta odlučan da nije riječ o njegovoj pogrešci.

“Definitivno nisam bio pod Maxovim pritiskom. I to ne računam kao pogrešku. Ne znam koja je bila greška prije toga,” zaboravio je Hamilton svoju pogrešku na drugoj utrci ove sezone u Imoli kada je samo zahvaljujući sudaru Bottasa i Russella dobio priliku vratiti se u isti krug s vodećima.

“Ali ne osjećam bilo kakav pritisak, osjećam se prilično opušteno i ne mogu uvijek biti savršen. Pogreška je kad izletite sa staze promašivši točku kočenja ili udarivši u zid, ali ovo nije bilo to.”

“Bila je to svojevrsna neprisiljena pogreška, ali to je bilo nešto što smo stalno imali tu i što se moglo dogoditi u bilo kojem trenutku.”

“Nažalost, posljedice su bile prilično teške. Ali učimo iz iskustva i idemo dalje.”

FUNKCIJE MERCEDESOVA F1 UPRAVLJAČA IZ 2018.

2018 F1 Mercedes steering wheel explained Photo Daimler
Mercedesov F1 upravljač iz 2018. (Photo: Daimler)
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull priložio zahtjev za razmatranje FIA-ine odluke oko sudara

Red Bull je uložio službeni zahtjev u kojem straže da FIA-ini suci razmotre svoju odluku o…