Mercedes je u Kinu donio novo prednje krilo, ali FIA nije bila zadovoljna dizajnom novih bočnih ploča pa su svjetski prvaci morali modificirati novo krilo uoči prvih slobodnih treninga.

Novo prednje krilo ima drukčiji profil najdonjeg elementa na mjestu gdje se spaja s bočnom pločom, ali i nove bočne ploče sa zakrivljenim vertikalnim završetkom (tirkizno) i kraćim gornjim horizontalnim rubom kako bi više zraka prolazilo prema vanjskoj strani prednjih kotača.

Ali problem je što se iz bočne perspektive vidi najgornji element prednjega krila (narančasto), što je zabranjeno tehničkim pravilnikom za 2019.

Mercedes F1 W10 new front wing endplate side Chinese GP F1 2019 Photo Daimler Edited by MAXF1net
Novi dizajn bočnih ploča na Mercedesu F1 W10

Članak 3.3.5 sportskoga pravilnika F1 za 2019., među ostalim, zahtjeva da 95% površine bočne projekcije prednjega krila bude pokriveno bočnom pločom, što je momčadima ostavilo prostora za male ‘pukotine’ na kraju bočne ploče.

Ali Mercedes je pokušao malo previše pa FIA nije bila zadovoljna njihovom interpretacijom jer se iz bočne perspektive vidi više od dopuštenih 5%.

Sličnu stvar ranije je pokušao i Red Bull koji je također morao modificirati svoje prednje krilo, a nešto kasnije i Williams.

Mercedes F1 W10 new front wing endplate side old Chinese GP F1 2019 Photo Daimler Edited by MAXF1net
Stari dizajn bočnih ploča na Mercedesu F1 W10

Nakon što ih je FIA obavijestila da novo prednje krilo ne zadovoljava pravila, Mercedes je smanjio površinu najgornjega elementa prednjega krila blizu bočne ploče kako on ne bi bio vidljiv iz bočne perspektive i u toj su konfiguraciji nastupili na prva dva slobodna treninga.

Mercedes F1 W10 new front wing endplate Chinese GP F1 2019 Photo Daimler Edited by MAXF1net

Lewis Hamilton Mercedes F1 W10 1000th F1 race Chinese GP F1 2019 Photo Daimler

Bottas leads Ricciardo Chinese GP F1 2019 practice Friday Photo Daimler

Valtteri Bottas Mercedes Chinese GP F1 2019 F1 1000th race practice Photo XPB Daimler

Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedesova poboljšanja o kojima ovisi borba za naslov prvaka

Mercedes je na desetu utrku prvenstva na Silverstoneu donio dugo najavljivani paket aerodi…