Mercedesov šef F1 programa Toto Wolff vjeruje da njegova momčad neće biti značajno pogođena zabranom korištenja različitih načina rada motora tijekom trkaćega vikenda i da će zbog toga na raspolaganju imati više snage u utrci.

Mercedes je specijalizirao posebne načine rada motora koji su im omogućavali postizanje velike snage u kratkom vremenskom periodu, što su koristili u Q2 i Q3, na startu utrke i u kritičnim trenucima u utrci poput krugova prije i poslije zaustavljanja u boksu.

Ali FIA je nedavno poslala pismo svim momčadima da će od VN Belgije tražiti korištenje samo jednoga načina rada motora, što su naknadno odgodili za VN Italije prvoga vikenda u rujnu.

Potez je općenito percipiran kao pokušaj da se umanji Mercedesova dominacija, koja je ove godine u kvalifikacijama dosegnula razmjere iz prve godine hibridne turbo ere 2014., iako FIA tvrdi da to čine kako bi bolje kontrolirali izuzetno kompleksne pogonske jedinice.

“Mislim da je primarni cilj FIA-e da bolje razumiju i bolje analiziraju što se događa s motorima,” rekao je Wolff.

“Odnos između motora i sustava za obnovu energije vrlo je složen, a korištenje jednoga načina rada motora FIA-i olakšava praćenje je li sve po pravilima.”

“U F1 je uvijek slučaj da se pokušava usporiti vodeće i to se gleda kao nešto što je dobro za sport. Mi to vidimo kao izazov.”

“Imamo dobar kvalifikacijski način rada i uspijevamo izvući nešto više snage, ali ako to više ne bude moguće to za nas neće biti nedostatak.”

“Mislim da to možemo iskoristiti za više performansi u utrci. To će biti veliki izazov kad to pravilo bude implementirano.”

“Ako možete izbjeći trošenje pogonske jedinice u tih nekoliko kvalifikacijskih krugova koje imate na raspolaganju, u Q3 i pojedinim krugovima u utrci, razina trošenja dramatično pada.”

“Ako eliminirate pet krugova u kvalifikacijskom načinu rada možete imati 25 krugova s više performansi u utrci i to će nam donijeti bolje performanse.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen – ‘Pirelli ne može kriviti momčadi, trebali bi gledati sebe’

Max Verstappen smatra da talijanski proizvođač guma Pirelli ne može kriviti F1 momčadi za …