Mercedesov glavni strateg James Vowles kaže da u Mercedesu ‘nemaju pojma’ kako je Lewis Hamilton uspio odvoziti novi rekord kruga na 31 krug starim hard gumama iako je njegov momčadski kolega Valtteri Bottas držao najbrži krug na puno novijim soft gumama.

Hamilton je za vrijeme sigurnosnoga automobila u 20. krugu medium gume zamijenio hardom na kojem je vozio do kraja utrke, a kako je Bottas morao drugi puta u boks Hamilton je imao dovoljnu prednost da uđe u boks po nove gume i vrati se na prvo mjesto.

Ali Hamilton je ignorirao momčadske odredbe i odbio ući u boks kako bi izbjegao potencijalne probleme koji bi mu mogli uskratiti pobjedu, a u posljednjem krugu krenuo je u napad na najbrži krug kojeg je uspio oteti Bottasu za 0.037 s.

Hamilton je odvozio novi rekord staze Silverstone iako je uoči najbržeg kruga bio na 31 krug starim hard gumama, a ni Mercedesovim inženjerima nije jasno kako je to uspio.

“Iskreno, nemamo pojma kako je Lewis odvozio najbrži krug utrke na 32 kruga starim hard gumama,” priznao je glavni Mercedesov strateg James Vowles.

“Bio je na najtvrđim gumama koje su bile potpuno potrošene i na kraju odvozi fantastičan krug. Dobar posao, ali nemam pojma kako je to uspio.”

Hamilton Mercedes F1 W10 celebrating victory in the car at the 2019 British GP F1 2019 Photo Daimler

“Nismo očekivali da će odvoziti najbrži krug i planirali smo mu promijeniti gume jer smo imali vremena da obavi promjenu guma bez gubitka pozicije.”

“Lewisa smo također zvali s namjerom da mu damo nove gume za napad na najbrži krug. Ali on se osjećao dobro na tim gumama pa smo ga ostavili na stazi.”

Wolff – Hamiltonov najbrži krug je podatke učinio smiješnim

Šef Mercedesove F1 momčadi Toto Wolff kaže da je Hamilton svojim najbržim krugom njihove podatke učinio smiješnim jer su bili sigurni da ga je s takvim gumama nemoguće odvoziti.

“Najbrži krug na 32 kruga starim gumama vrlo je iznenađujuć,” rekao je Wolff.

“Smijali smo se jer su inženjeri u nedjelju ujutro prije utrke imali prezentaciju u kojoj su rekli da ne moramo ići na najbrži krug jer nema smisla.”

“A onda on izvuče takav krug koji je sve podatke učinio smiješnima. Ali to je njegova sposobnost.”

Hamilton and Bottas lead Leclerc British GP F1 2019 Photo Daimler

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Wolff ne vjeruje da itko može uhvatiti Verstappena

Mercedesov F1 šef Toto Wolff smatra da ove godine nitko ne može uhvatiti Maxa Verstappena …