2023-Bahrain-GP-Hamilton-Mercedes-leads-Russell-Photo-Daimler-Edited-by-MAXF1net

Mercedesov šef F1 operacija na stazi Andrew Shovlin obećao je radikalne promjene na njihovom ovogodišnjem bolidu koje su nužne kako bi smanjili veliki zaostatak koji su imali na prvoj utrci sezone.

Nakon što su prvi vikend sezone imali četvrti najbrži bolid, Mercedes je priznao da njihov koncept nije dugoročno dobar i sad moraju odlučiti kojim će putem krenuti u nastavku sezone.

To znači da bi nove dijelove koje sad krenu dizajnirati i testirati u zračnom tunelu i simulacijama na stazi mogli imati tek za nekoliko tjedana, ali neka poboljšanja već stižu i Mercedes se nada da će i ona donijeti vrijeme po krugu.

“Toto je nedavno rekao da gledamo na reviziju koja će ionako doći u sljedećih nekoliko utrka,” rekao je Shovlin za Mercedesove društvene mreže.

“S obzirom na zaostatak prema naprijed, naravno da ćemo gledati na veće dobitke i radikalnije promjene.”

“Ali tim promjenama treba vremena da se pretvore u brže rješenje u zračnom tunelu, ne možete ih napraviti preko noći. Morate odraditi dosta razvoja oko bilo kakve velike promjene u geometriji u tom području.”

“Naravno, gledamo gdje možemo poboljšati bolid, tražimo potencijal za razvoj, a vidjet ćete vidljive promjene koje dolaze na bolid tijekom sljedećih nekoliko utrka.”

Mercedes prije sustizanja Red Bulla mora prvo smanjiti zaostatak za Ferrarijem i Aston Martinom, a u Bahrainu ih je mučila i degradacija guma, kao i sve osim Red Bulla.

“U konačnici, imamo puno posla. Taj zaostatak u kvalifikacijama bio je dosta velik, bili smo više od pola sekunde iza, a u utrci je to bilo još više.”

“To je bilo pojačano činjenicom kada dođe do degradacije guma, počinjemo malo više klizati, gume se zagrijavaju i na kraju vam je vrlo teško držati ih pod bilo kakvom kontrolom.”

“Ima puno toga što moramo razumjeti, ali ključne stvari su zapravo nadvladavanje te dugoročne degradacije, koja nam je prošle godine bila jaka točka.”

“Jasno je da imamo nešto što nije na pravom mjestu na čemu moramo poraditi, ali u konačnici druga stvar je taj zaostatak u performansama.. Sirova brzina bolida nije dovoljno dobra.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Leclercu deset mjesta kazne u Saudijskoj Arabiji

Charles Leclerc postat će prvi vozač koji će dobiti kaznu ove sezone zbog prekomjernoga ko…