Mercedesov F1 šef Toto Wolff smatra da njihovom bolidu F1 W12 neće odgovarati ulična staza u Bakuu i da će Red Bull biti ponovno jak, a kaže i da je njegova momčad naučila neke ključne lekcije nakon što su osvojili samo sedam bodova.

Prvi puta nakon VN Njemačke 2018. Mercedes ne vodi u poretku vozača i konstruktora, a Verstappen je zahvaljujući pobjedi u Monaku i sedmom mjestu za Hamiltona prvi puta u karijeri poveo u poretku vozača.

Da Mercedesov vikend u Monaku bude još gori pobrinuo se incident prilikom promjene guma za Bottasa kojem mehaničari nisu mogli skinuti prednji desni kotač zbog čega je Finac morao odustati dok je držao drugo mjesto.

“Vikendi poput Monaka su oni koji vas tjeraju da se vratite,” rekao je Wolff.

“U sportu ništa ne dolazi lako i zato ga volimo. Znamo da ako niste na 100% ili čak blizu toga onda će vas ugristi.”

“U ponedjeljak ujutro vidio sam istu energiju kao kad smo se vratili nakon testa u Bahrainu i to me oduševljava.”

“Analizirali smo vikend, zapitali se neka teška pitanja i naučili neke ključne lekcije. Volio bih da smo se mogli vratiti utrkivanju već prošli vikend.”

“Baku je sljedeća utrka koja je jako drukčija od Monaka, ali očekujemo da to bude još jedan težak vikend za nas jer karakteristike staze ne odgovaraju našem F1 W12.”

“Red Bull će opet biti jak, a Ferrari i McLaren nedavno su jako napredovali.”

“Ključno će biti iskoristiti prilike koje nam se pruže na takvim stazama koje ne odgovaraju našem bolidu – kad su bodovi tu, moramo ih zgrabiti.”

“Bit će uspona i padova u ovoj borbi što je uzbudljivo za sport i za nas. Očekujemo još jedan izazov na uličnoj stazi i nakon rezultata prošle utrke odlučniji smo nego ikad da uzvratimo u Bakuu.”

Posljednji puta da je Mercedes osvojio samo sedam bodova na utrci dogodilo se na VN Sakhira kada je Russell mijenjao Hamiltona i kada su on i Bottas završili tek osmi i deveti nakon problematičnih promjena guma.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Prvi predsezonski test u Barceloni bez prijenosa i navijača

Formula 1 potvrdila je da na prvom testu uoči početka nove sezone neće biti prisutni navij…