Toto Wolff očekuje da će Red Bull biti jači iduće sezone i da bi Honda mogla iznenaditi budući da im je 2021. oproštajna sezona od Red Bulla i Formule 1.

Honda je objavila odluku o povlačenju iz Formule 1 na kraju 2021. pa je Red Bull ostao bez dobavljača motora za 2022., a jedna od mogućnosti je i otkup intelektualnoga vlasništva nad trenutnim Hondinim motorima ukoliko bi razvoj motora od 2022. bio zamrznut.

Takvom prijedlogu usprotivili su se Renault i Ferrari pa se čini da do toga neće doći, a Red Bull bi u tom slučaju koristio Renaultove motore jer prema FIA-inim pravilima momčad koja ostane bez motora mora ih dobiti od proizvođača s najmanje klijenata.

Mercedes je izrazio potporu Red Bullu i slažu se s prijedlogom zamrzavanja razvoja motora, a smatraju da će Verstappen iduće godine biti veća prijetnja, među ostalim i jer očekuju da će Honda dati sve od sebe da se oprosti sa stilom.

Honda će zbog odluke o povlačenju motor planiran za 2022. koristiti 2021. kako bi ubrzali razvojni proces, što bi moglo koristiti Red Bullu u pokušaju da zaustave Mercedesov niz naslova prvaka.

Na pitanje je li zabrinut Red Bullovim rastom u formi u drugom dijelu sezone, šef momčadi Toto Wolff odgovorio je potvrdno.

“Uvijek se brinemo jer možete reći da nam je ova sezona vjerojatno najjača i s najvećom prednošću, ali rijetko smo imali više od tri bolida naprijed,” rekao je Wolff.

“Max radi fantastičan posao. Vjerojatno vozi bolje nego što je bolid sposoban.”

“Kao da imamo de ja vu svakoga vikenda s tri vozača naprijed, on se vršcima prstiju nastoji držati uz Mercedese.”

“Iduće godine Honda će uložiti puno u svojoj posljednjoj sezoni i svi u Red Bullu bit će motivirani. Kao i Max.”

Verstappen je svih devet utrka koje je završio uspio biti u prva tri uz četiri odustajanja, a on i Gasly, također s Hondinim motorom, jedini su uspjeli pobijediti Mercedese u 2020.

2020 Emilia Romagna Imola Albon Red Bull RB16 top view engine cover pitlane FP1 Photo Red Bull Edited by MAXF1net

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Najava VN SAD-a – Povratak u Texas nakon dvije godine

Formula 1 vraća se u Sjedinjene Američke Države nakon dvije godine, na stazu Circuit of th…