Lewis Hamilton i Valtteri Bottas odabrali su najviše najmekših dostupnih guma za prvu utrku sezone u Australiji za koju je Pirelli pripremio tri srednje mješavine svojih guma za suho.

Na zahtjev momčadi gume se nisu mijenjale u odnosu na prošlu sezonu pa su sve komponente vrlo dobro poznate momčadima, a Pirelli je za Melbourne očekivano odabrao tri srednje komponente.

Vozači su većinom birali najviše najmekših guma (C4) s obzirom na nisku potrošnju guma na uličnoj stazi Albert Park i na važnost kvalifikacija budući da se na ovoj stazi jako teško prestiže.

Hamilton i Bottas odabrali su gotovo maksimalnih deset setova crveno označenih guma C4 i po dva seta srednje tvrdih C3 guma, a uzeli su samo po jedan set najtvrđih dostupnih guma C2.

Vettel je jedini od vozača vodeće tri momčadi uzeo dva seta C2 guma, a vozači Ferrarija i Red Bulla odabrali su po devet setova najmekših guma, kao i vozači McLarena, AlphaTaurija i Williamsa.

Vozači Racing Pointa jedini su odabrali po osam setova C4 guma i na raspolaganju će imati po tri seta C3 guma, a Ocon u Renaultu i Giovinazzi u Alfa Romeu jedini će imati samo po jedan set C3 guma.

Kao i prošle godine, vozači na raspolaganju imaju 13 setova guma za suho, a 10 ih smiju sami birati dok po jedan set najmekše mješavine moraju čuvati za Q3 i po jedan set preostale dvije mješavine za utrku.

U utrci moraju koristiti jedan od ta dva seta, a ukoliko se ne plasiraju u Q3 taj set guma smiju koristiti u utrci.

PIRELLIJEV ODABIR GUMA ZA 2020.

Soft Medium Hard
Australija C4 C3 C2
Bahrain C4 C3 C2
Vijetnam C4 C3 C2
Nizozemska C3 C2 C1
Azerbajdžan C4 C3 C2
Kanada C5 C4 C3

VOZAČKI ODABIR GUMA ZA VN AUSTRALIJE

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA i Formula 1 potvrdile promjenu pravila za 2021.

Svjetsko motorsport vijeće ratificiralo je promjene pravila koje su donijeli FIA i Formula…