Mercedes otkrio kome će 2017. isporučivati motore

Njemački konstruktor i proizvođač motora Mercedes potvrdio je FIA-i da će svoje pogonske jedinice 2017. isporučivati istim klijentima koji ih koriste i ove sezone.

Nova pravila za motore kažu da FIA do 15. svibnja mora biti obaviještena o ugovorima za isporuku motora.

Renault je FIA-i potvrdio da žele nastaviti suradnju s Red Bullom nakon poboljšanih performansi i međusobnog odnosa dvaju strana i da su im 2017. spremni isporučivati svoje pogonske jedinice.

Mercedes je također obavijestio FIA-u o svojim planovima za 2017. te su potvrdili da će nastaviti isporuku pogonskih jedinica istim momčadima koje i trenutno opskrbljuju. Riječ je o momčadima Williamsa, Force Indije i Manora.

Force Indija je Mercedesov najdugovječniji klijent s kojim surađuju od 2009. (iste godine Mercedesove motore koristili su McLaren i Brawn), a Williams Mercedesove pogonske jedinice koristi od 2014.

Manor je najnoviji Mercedesov klijent s kojim surađuju od 2016. i koji je zbog toga značajno popravio svoju kompetitivnost.

Honda je jučer potvrdila da još uvijek nisu u mogućnosti opskrbljivati drugu momčad osim McLarena, ali da rade na proširenju kapaciteta kako bi, u slučaju potrebe, to mogli učiniti.

Nova pravila FIA-i omogućuju da proizvođača s trenutno najmanjim brojem klijenata ‘prisile’ na isporuku motora momčadi koja još uvijek nema osiguran motor. Honda trenutno radi samo s McLarenom, Renault isporučuje motore Red Bullu, Ferrari opskrbljuje Sauber, Haas i Toro Rosso, a Mercedes Williams, Force Indiju i Manor.

mercedes-pu106b-hybrid-power-unit-2015

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA i Formula 1 potvrdile promjenu pravila za 2021.

Svjetsko motorsport vijeće ratificiralo je promjene pravila koje su donijeli FIA i Formula…