Mercedes je otkrio uzroke kvarova koji su njihove vozače Lewisa Hamiltona i Valtterija Bottasa prisilili na odustajanja na prethodnoj utrci u Austriji, ali tehnički direktor James Allison priznaje da se i dalje boje mogućih posljedica i skrivenih problema.

Nakon što su u Spielberg donijeli temeljito dorađeni aerodinamički paket, uključujući i nove otvore za hladnjake i bočne stranice i bočne ploče stražnjega krila, Mercedes je u subotu osigurao prvi startni red, a vozači su pohvalili stabilnost stražnjega kraja koja je bila vidno poboljšanja u odnosu na prethodne utrke.

Start utrke bio je kaotičan i Bottas je izgubio pozicije na startu koje je uspio vrlo brzo vratiti pa je Mercedes držao prve dvije pozicije, ali kasnije su oba bolida odustala zbog tehničkih problema, što je prvi puta od VN Španjolske 2016. da nisu završili utrku ni s jednim bolidom, što je niz od 44 utrke.

Oba Mercedesova vozača zbog kvara nisu odustala još od VN Italije 1955. kada su odustali Stirling Moss (motor) i Karl Kling (mjenjač), ali tada je Mercedes imao četiri bolida te su na toj utrci ostvarili dvostruku pobjedu (Fangio je slavio ispred Taruffija).

“Za mene je ovo najbolniji dan u Mercedesu, gori od Barcelone,” rekao je Wolff.

“Imali smo curenje hidrauličke tekućine na upravljaču kod Valtterija te pad pritiska goriva kod Lewisa, što je povezano sa sustavom za gorivo.”

Kvarove je dodatno pojasnio i Mercedesov tehnički direktor James Allison koji se boji da bi kvarovi mogli natjerati momčad na promjenu još nekih dijelova, što bi vozačima moglo donijeti kazne.

“Kvarovi nisu bili isti, bili su potpuno različiti. Na Valtterijevom bolidu imali smo kvar na hidraulici koji je započeo u servu, ali se na kraju odrazio i u nemogućnosti da mijenjamo brzine, što je uzrokovalo da bolid stane.”

“A u Lewisovom slučaju je riječ o pumpi goriva, nismo mogli isporučiti gorivo motoru pa smo i tu morali stati.”

“Potpuno odvojeni kvarovi, a nijedan od njih nema veze s uvođenjem nove pogonske jedinice [specifikacije 2.1 koju su uveli u Francuskoj, tjedan dana prije Austrije].”

“Hoćemo li zbog toga imati posljedične zamjene dijelova koji bi nam mogli zadati kazne? Nadamo se da ne. Smatramo da su oba kvara vezana uz dijelove koji su zakazali, a oboje su dijelovi koji se mogu zamijeniti bez da se diraju dijelovi čija bi zamjena uzrokovala kazne.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Nova konfiguracija Paul Ricarda momčadi će prisiliti na korištenje manje downforcea

Najavljene promjene na konfiguraciji staze Paul Ricard prisilit će momčadi da koriste manj…