Mercedes je otkrio kombinaciju boja i sponzora koju će koristiti u novoj F1 sezoni 2020. povodom objave partnerstva s novim sponzorom INEOS-om, četiri dana prije predstavljanja novoga F1 W11.

INEOS je vodeći proizvođač petrokemikalija, posebnih kemikalija i uljnih proizvoda. Ima 34 biznisa i produkcijskom mrežom koja se prostire na 171 proizvodna pogona u 24 zemlje, a njihov se biznis prostire od boja, plastike, tekstila do tehnologije, lijekova i mobilnih telefona čime se njihove kemikalije tiču gotovo svakoga aspekta modernoga života.

INEOS je 2018. imao prodaju oko 60 milijardi eura.

“Ovo je ponosan trenutak za INEOS jer smo postali partner najbolje svjetske F1 momčadi i jednoga od najprestižnijih svjetskih brendova, Mercedes-Benza,” rekao je Sir Jim Ratcliffe, osnivač i predsjednik kompanije INEOS.

“Mercedes je globalni lider u ovom sportu i konstantno pokazuju da su ispred svih na poljima tehnološke inovacije i ljudskih performansi. Njihova želja i odlučnost da redefiniraju ono što je moguće čini ih prirodnim partnerom za INEOS.”

“Ojačavanje partnerstva s Mercedes-AMG Petronasom omogućuje nam da identificiramo i otključamo još više performansi unutar cijele INEOS sportske obitelji.”

Šef i CEO Mercedes-AMG Petronas F1 momčadi dodao je:

“Ovo je jako ponosan trenutak za nas što možemo poželjeti dobrodošlicu INEOS-u,” rekao je.

“Njihova ambicija i dinamika savršeno se uklapaju u duh Mercedes-AMG Petronasa.”

“Obje kompanije dijele neumornu želju da se poboljšavaju svaki dan i imaju snažnu posvećenost ostvarenju najboljih rezultata.”

Wolff je ujedno iskoristio priliku i da otkloni glasine da bi se Mercedes mogao povući iz Formule 1 na kraju 2020.

“Također, ovo je partnerstvo važan trenutak za naše buduće planove u Formuli 1 jer još jednom pokazuje atraktivnost ovoga sporta za ambiciozne globalne brendove s dugoročnom vizijom za uspjehom.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Button postaje viši savjetnik momčadi Williams

Jenson Button vraća se u momčad Williamsa s kojom je debitirao u Formuli 1 u ulozi višega …