Mercedes će koristiti kontroverzni sustav upravljanja nagibom kotača u vožnji DAS unatoč glasinama da će suparnici uložiti službeni protest FIA-i.

Glavna vidljiva inovacija na novom Mercedesu F1 W11 je sustav DAS (Dual Axis Steering) koji vozaču omogućuje da pomicanjem upravljača po dubini utječe na iznos nagiba kotača (gledano iz tlocrta).

To omogućuje manji otpor zraka na pravcu jer su kotači potpuno ravni dok u zavojima omogućuje korištenje agresivnijih nagiba koji bi inače previše trošili i neravnomjerno grijali prednje gume na pravcima.

Red Bull je najavio da će protestirati ukoliko Mercedes bude koristio kontroverzni sustav, ali Bottas kaže da ga Mercedes ipak planira koristiti već ovoga vikenda.

“Siguran sam da ćemo koristiti DAS na nekim pravcima,” rekao je Bottas.

“Ovisi u kojim krugovima i u kojim sesijama. Ali i dalje smo sretni što ga imamo u bolidu. Nadamo se da će nam dati prednost, ali vidjet ćemo.”

“Na momčadi je da izračuna rizik da će nam ga zabraniti. Ukratko, da, željeli bismo ga zadržati, ali ako postoji veliki rizik [od zabrane] onda nećemo. To neće biti veliki problem za nas.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Red Bull planira koristiti Hondine motore i 2022.

Red Bull želi nastaviti koristiti Hondine pogonske jedinice i nakon što se japanski proizv…