Mercedesov glavni inženjer za operacije na stazi Andrew Shovlin kaže da podaci s predsezonskih testiranja pokazuju da trenutno nisu brzi kao Red Bull, ali da će do prve utrke sezone dati sve od sebe da pronađu još brzine.

Nakon što su prošle sezone bili uvjerljivi pobjednici predsezonskih testiranja, Mercedes je nikad kraća ovogodišnja testiranja započeo s problemom s mjenjačem na prvom danu koji ih je usporio od samoga početka, a novi F1 W12 pokazao se vrlo teškim za vožnju s nestabilnim stražnjim krajem.

Iako je Bottas bio najbrži na drugom danu testiranja, Red Bull je izgledao najbrže i na kraćim i dužim dionicama uz prilično impresivnu pouzdanost dok su se Bottas i Hamilton mučili s ponašanjem bolida na ubrzanju.

“Imali smo još jedan dan s dobrom pouzdanošću i uspjeli smo odraditi plan tijekom dana,” rekao je Shovlin nakon završetka testiranja.

“Valtteri je ujutro radio na postavkama bolida na dužim dionicama, a poslijepodne smo radili na kvalifikacijskim postavkama. Napredovali smo s balansom bolida s puno goriva i bolid je bio nešto predvidiviji, ali iz podataka koje smo skupili tijekom posljednjih dana vidimo da u brzini u utrci nismo brzi kao Red Bull.”

U simulacijama kvalifikacija na kraju trećega dana testiranja Mercedes je bio peta najbrža momčad iza Red Bulla, AlphaTaurija, Ferrarija i Alfa Romea.

“Vožnja s malo goriva daje zbunjujuću sliku, nismo se dovoljno ubrzali i moramo analizirati svoj pristup jer je previše bolida bilo brže od nas.”

“Posljednjih smo godina imali problema s brzinom u zimskim testiranjima i uspjeli ostvariti dobar napredak do prve utrke, ali ovoga puta nas očekuje puno posla.”

“Prva utrka sezone nije daleko i testni program planirali smo kako bismo razumjeli neke od problema koje smo imali i dat ćemo sve od sebe kako bismo u idućih deset dana pronašli još brzine.”

Hamilton i Bottas posljednji su dan testiranja završili na petom i 16. mjestu.

2021 Bahrain F1 test Bottas Mercedes prototype C3 Pirelli Photo Daimler
Valtteri Bottas, Mercedes F1 W12 (Photo: Daimler)
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Turske otkazana, dvije utrke u Austriji

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je da će VN Turske, koja je trebala zamijeniti VN Kanade, biti…