Mercedesov Toto Wolff kaže da nemaju problema sa zamrzavanjem razvoja motora od 2022. ukoliko će to pomoći Red Bullu da zadrži Hondine motore unatoč povlačenju japanskoga proizvođača iz Formule 1 na kraju 2021.

Red Bullov Christian Horner istaknuo je da je zadržavanje Hondinih motora, uz otkup intelektualnoga vlasništva od Japanca, i nakon njihova povlačenja iz sporta najrealnija i najprivlačnija opcija budući da im je druga opcija Renault, a u tom slučaju bili bi samo klijent kao i prije 2019.

Problem u takvom scenariju je razvoj motora jer Red Bull nema stručnjake koji bi se mogli baviti razvojem izuzetno složenih pogonskih jedinica, ali ukoliko razvoj motora bude zamrznut takav scenarij bio bi moguć.

Wolff je u Portugalu izjavio da Mercedes nema problem sa zamrzavanjem motora od 2022.

“Mislim da je Formula 1 u dobrom stanju s tri dobavljača motora i u potpunosti razumijem Red Bull,” rekao je Wolff.

“Ne žele se vratiti statusu kupca. Žele biti tvornička momčad i imaju kapacitet optimizirati taj motor i možda imaju nekoliko stvari koje je Honda pripremila koje im daju samopouzdanje da se iz toga motora može izvući još performansi.”

“Mislim da bismo trebali učiniti sve da Red Bullu damo tu priliku.”

“Razumijem da ne žele ući u rat trošenja s drugim proizvođačima motora u razvoju motora. To je razuman prijedlog. Želio bih ga poduprijeti.”

“Mislim da je Red Bull izuzetno važan brend za Formulu 1 i trebali bismo učiniti sve da zadržimo njihove dvije momčadi u Formuli 1 i pomognemo im s mogućnošću da imaju praktički tvornički status.”

“Jasno je da u Formuli 1 svatko pokušava osigurati najbolje uvjete, najbolje financijske uvjete i najbolje performanse i s tim mogu živjeti.”

2020 Portugal GP Hamilton leads Verstappen Friday Photo Daimler

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren MP4-25 s inovativnim F-duct sustavom prodan za višemilijunski iznos

McLaren MP4-25 iz 2010. kojim su upravljali Lewis Hamilton i Jenson Button prodan je na au…