Aktualni svjetski prvaci objavili su fotografiju kojom su otkrili kako će izgledati novi F1 bolid za 2021. kojega će predstaviti u utorak, a zadržali su pretežno crnu boju po uzoru na prošlogodišnji F1 W11.

Mercedes je prošle godine predstavio svoj bolid u tradicionalnoj srebrnoj boji upotpunjenoj tirkiznom prugom koja predstavlja glavnoga sponzora i dobavljača ulja i maziva Petronas, ali uoči početka sezone Mercedes je promijenio boju u pretežno crnu kako bi dao svoju potporu borbi protiv rasizma.

Novi F1 W12, s kojim Mercedes cilja na osmi uzastopni dvostruki naslov prvaka, također će biti pretežno crni, ali crna boja prema stražnjem kraju postupno postaje srebrna uz bijelu peraju koja dijeli pokrov motora.

Prednji dio usisnika iznad vozačeve glave je crveni zbog sponzora i suvlasnika momčadi INEOS, a Mercedes je izgled novoga bolida pokazao bez ijednoga sponzora.

Osim Mercedesa, u utorak će novi F1 bolid za 2021. predstaviti i Alpine koji je potvrdio da na prezentaciji neće biti dvostrukoga svjetskog prvaka Fernanda Alonsa.

2021 Mercedes F1 W12 livery teaser Photo Mercedes AMG Petronas Twitter

DATUMI PREDSTAVLJANJA F1 BOLIDA ZA 2021.

McLaren

15.2.

AlphaTauri

19.2.

Alfa Romeo

22.2.

Red Bull

23.2.

Alpine

2.3.

Mercedes

2.3.

Aston Martin

3.3.

Haas

4.3.

Williams

5.3.

Ferrari

10.3.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Utrka prekinuta, Hamilton se razbio, veliki sudar Bottasa i Russella

George Russell i Valtteri Bottas imali su žestoki sudar u 32. krugu VN Emilije Romagne nak…