Mercedes pokazao novo stražnje krilo

Mercedes W07 Hybrid Canada F1 2016 rear wing Foto Auto Motor und Sport

Vodeća momčad prvenstva unatoč svojoj poziciji ne prestaje donositi poboljšanja na svoj W07 Hybrid, a u Kanadi su pokazali novo stražnje krilo.

Mercedes je momčad koja, uz Ferrari i Red Bull, ima najveći budžet i najviše ljudi, a njihova dominantna pozicija u kojoj se nalaze od 2014. tjera ih na neprestane inovacije i nova poboljšanja kako bi ostali ispred svojih konkurenata.

U Kanadi je Mercedes donio dvije varijante stražnjeg krila, a posebno je zanimljivo zakrivljeno stražnje krilo koje proizvodi manje downforcea, ali i manje otpora zraka.

Sigurno da će Mercedes novo krilo isprobati na današnjim slobodnim treninzima, ali tek će usporedba performansi omogućiti donošenje odluke o korištenju u ostatku vikenda.

Osim stražnjeg krila, Mercedes je donio i novu inačicu tzv. monkey seata (20 cm široko krilo koje podjeća na sjedalicu) koje pomaže povezivanju zračne struje koja izlazi iz difuzora i zračne struje sa stražnjega krila.

Monkey seat također proizvodi određeni downforce (a time i otpor, eng. drag), ali nije riječ o velikim iznosima niti je to primaran razlog njegova korištenja.

Kako se mijenjaju downforce zahtjevi pojedine staze, momčadi mijenjaju i dizajn monkey seata (ovisno o budžetu), a na nekim stazama ga i ne koriste.

Mercedesov budžet jedan je od najvećih stoga ne čudi da su u Kanadi predstavili još jednu inačicu monkey seata sa zaobljenijim rubovima kako bi se smanjio otpor na dugim pravcima Montreala.

Mercedes W07 Hybrid Canada F1 2016 rear wing high downforce Foto Auto Motor und Sport
Mercedes je donio dvije inačice stražnjeg krila, ovo je inačica koja proizvodi više downforcea
Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedesova poboljšanja o kojima ovisi borba za naslov prvaka

Mercedes je na desetu utrku prvenstva na Silverstoneu donio dugo najavljivani paket aerodi…