Mercedes je upotpunio svoju vozačku postavu za svoju posljednju sezonu u DTM natjecanju sportskih automobila, a u njoj su mjesto pronašli bivši F1 vozači Pascal Wehrlein i Paul di Resta.

Nakon što je Williams popunio posljednje slobodno mjesto u Formuli 1 2018. kojega je osigurao Sergey Sirotkin, bez mjesta u F1 ostali su Pascal Wehrlein i Paul di Resta koji su također pretendirali na to mjesto.

U svojoj posljednjoj sezoni u DTM-u, nakon čega će se usredotočiti na Formulu E, Mercedes je potvrdio da će za njih voziti Lucas Auer, Gary Paffett, Paul di Resta, Edoardo Mortara, Pascal Wehrlein i Daniel Juncadella.

Tako će za njih voziti čak tri bivša F1 vozača od ukupno njih šest, a Pascal Wehrlein u Formulu 1 je i došao kao aktualni i najmlađi DTM prvak u povijesti te serije koju je osvojio 2015.

Wehrlein nije odustao od Formule 1 iako je ostao bez vozačkoga mjesta u Sauberu koji se odlučio za aktualnog F2 prvaka Charlesa Leclerca pa će se tako osim DTM-om baviti i drugim trkaćim programima.

Jedna od mogućnosti je i japanska Super Formula u koju su prešli i GP2 prvaci Vandoorne i Gasly, a koji su nakon toga pronašli put do Formule 1.

“Da, ta prilika i dalje postoji. Mogao bih voziti još jednu trkaću seriju osim DTM-a,” rekao je Wehrlein.

“Mislim da bi mi nastup u DTM-u mogao pomoći da se vratim u F1.”

“Ako uspijem biti jak od početka, mogao bih biti u dobroj poziciji.”

“Nisam puno razmišljao o tome, samo želim dati sve od sebe. Nakon toga se nadam da ću biti u dobroj poziciji iduće godine.”

VOZAČKE POSTAVE ZA DTM 2018.

Audi: Rene Rast, Jamie Green, Mike Rockenfeller, Nico Muller, Loic Duval, Robin Frijns
Mercedes: Lucas Auer, Gary Paffett, Paul di Resta, Edoardo Mortara, Pascal Wehrlein, Daniel Juncadella
BMW: Marco Wittmann, Timo Glock, Bruno Spengler, Augusto Farfus, Joel Eriksson, Philipp Eng

Učitaj još iz dtm

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz