Mercedes je predstavio svoj novi F1 bolid za 2019. imena F1 W10 EQ Power + kojega će danas prvi puta isprobati na engleskom Silverstoneu i s kojim će pokušati osvojiti rekordni šesti uzastopni naslov prvaka u konkurenciji vozača i konstruktora.

Momčad je objavila studijske fotografije novoga F1 W10 na svojim internet stranicama, a Valtteri Bottas i Lewis Hamilton odradit će prve kilometre u sklopu dana za snimanje na Silverstoneu.

Šef momčadi Toto Wolff kaže da su nova pravila veliki izazov za njegovu momčad koja želi ostati na vrhu Formule 1 i šestu godinu zaredom.

“Nova F1 sezona 2019. bit će veliki izazov za sve nas,” rekao je Wolff.

“Pravila su se prilično promijenila, moramo krenuti ispočetka, moramo se ponovno dokazati u odnosu na vlastita očekivanja i u odnosu na suparnike.”

“Ovu sezonu krećemo s nula bodova pa ništa ne uzimamo zdravo za gotovo, s novim pravilima svaka momčad ima priliku za naslov i sve ih vidimo kao potencijalne prijetnje.”

“Jedva čekamo Barcelonu kako bismo se usporedili s vlastitim simulacijama i vidjeli hoće li se naša predviđanja ostvariti na stazi. Usredotočeni smo na sebe, postupno ćemo dodavati performanse i nadamo se da ćemo biti spremni za prvu pravu natjecateljsku sesiju u subotu u Melbourneu.”

Tehnički direktor James Allison potvrdio je da je Mercedes zadržao isti međuosovinski razmak kao i prethodnik (3725 mm) i da su se odlučili nastaviti razvijati provjeren koncept.

“Razvoj našega koncepta otišao je korak dalje, svaki dio je dodatno razvijen, sve je uglađenije, a ugradili smo promjene koje bi s prošlogodišnjim ograničenjima bilo nemoguće izvesti.”

Danas će nove F1 bolide predstaviti i Red Bull Racing i Racing Point.

2019. MERCEDES F1 W10 EQ Power +

Mercedes F1 W10 EQ Power + studio photo side rear angle Mercedes F1 W10 EQ Power + studio photo side angle hi res Mercedes F1 W10 EQ Power + studio photo side hi res Mercedes F1 W10 EQ Power + studio photo front

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Turske otkazana, dvije utrke u Austriji

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je da će VN Turske, koja je trebala zamijeniti VN Kanade, biti…