Aktualni svjetski prvaci Mercedes objavili su studijske fotografije novoga F1 bolida za 2021. F1 W12 koji je zadržao pretežno crnu boju sa svjetlijim pokrovom motora i s kojim žele osvojiti rekordni osmi naslov prvaka.

Mercedes je zasad objavio četiri studijske fotografije novoga F1 W12 koji je očekivano sličan prethodniku F1 W11 s kojim dijeli istu šasiju, a najupečatljivija promjena vezana je uz nova pravila za podnicu koja je sada uža u području ispred stražnjih kotača.

Nos je ostao isti, barem na prvim fotografijama, prednje krilo ima gornja dva elementa obojana u tirkiznu boju sponzora Petronas, a nova je i grafika vozačkih brojeva na prednjem dijelu šasije i pokrovu motora.

Prednji dio usisnika iznad vozačeve glave, koji zrakom opskrbljuje motor i hladnjake, crvene je boje zbog sponzora i suvlasnika momčadi INEOS, a stražnji dio pokrova motora je srebrni s desetak AMG logotipa.

Mercedes nije htio otkriti na koje su područje potrošili svoja dva razvojna tokena, ali govori se da su razvili potpuno novi usisni sustav i pomaknuli poziciju pumpe za gorivo zbog čega je na sredini pokrova motora vidljiva prilično velika izbočina.

Mercedes je peta momčad koja je predstavila novi F1 bolid za 2021., a danas će novi bolid predstaviti i Alpine u 16:00 po srednjeeuropskom vremenu.

MERCEDES F1 W12

DATUMI PREDSTAVLJANJA BOLIDA

McLaren

15.2.

AlphaTauri

19.2.

Alfa Romeo

22.2.

Red Bull

23.2.

Alpine

2.3.

Mercedes

2.3.

Aston Martin

3.3.

Haas

4.3.

Williams

5.3.

Ferrari

10.3.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton na pole positionu u Imoli ispred dva Red Bulla

Lewis Hamilton osvojio je prvi pole position ove sezone nakon napetih kvalifikacija za VN …