Aktualni svjetski prvaci morali su poduzeti ‘kontramjere’ kako bi riješili probleme s pouzdanošću koje su iskusili na predsezonskim testiranjima.

Autosport prenosi da je Mercedes prisiljen poduzeti seriju kontramjera za prvu specifikaciju motora ove sezone kako bi riješili probleme s pouzdanošću.

Mercedes i Williams dvaput su mijenjali motore dok Racing Point nije imao kvarova, što je u suprotnosti s inače savršenom pouzdanošću njihovih pogonskih jedinica koja je godinama standard za sve ostale.

Ali ove godine Mercedes je bio agresivan s razvojem V6 motora kako bi pronašli više snage, što je sve teži zadatak sa stabilnim pravilima.

Hamilton je nakon testiranja priznao da je pomalo zabrinut zbog pouzdanosti, a Wolff kaže da testovi i služe tome kako bi se testirale granice pouzdanosti i da je bolje da su to doživjeli u Barceloni nego u Australiji.

Vozači ove godine imaju jedan MGU-K na raspolaganju više nego prošle i sada ih smiju koristiti u tri primjerka, kao i V6 motor, MGU-H i turbopunjač.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bolidi će zbog promjene pravila 2021. izgubiti oko 10% downforcea

Bolidi Formule 1 iduće sezone izgubit će oko 10% downforcea zbog promjene pravila koja se …