2023-Hamilton-Mercedes-Alonso-Aston-Martin-Photo-Daimler-Edited-by-MAXF1net

Mercedesov F1 šef Toto Wolff kaže da je Mercedes imao jedan od najgorih dana na prvoj utrci sezone i da prednost vodećega Red Bulla podsjeća na prednost koju je Mercedes znao imati u godinama najveće dominacije.

Hamilton i Russell kvalificirali su se na 6. i 7. mjesto, a u utrci su bili 5. i 7. nakon odustajanja Leclerca koji je tada bio treći.

Razočaravajuća forma Mercedes je natjerala da prizna da će morati mijenjati koncept bolida kako bi se vratili u vrh, a njihov F1 W14 trenutno je četvrti najbrži bolid iza Red Bulla, Ferrarija i Aston Martina.

“Bio je to jedan od naših najgorih dana u utrkama,” rekao je Wolff.

“Uopće nije bilo dobro, nedostaje nam brzine u svakom smislu. Aston Martini su vrlo brzi, a Red Bull je na drugom planetu.”

“Boli što su tako daleko ispred, to me podsjeća na naše najbolje godine kada smo znali biti sekundu ispred svih ostalih. To je mjerilo.”

“Moramo napraviti korak naprijed, ali nitko u ovoj momčadi neće odustati. Moramo kopati duboko, dublje nego ikada prije. A mi to možemo.”

Wolff priznaje da zaostatak za Red Bullom nije mali i da im treba značajan paket poboljšanja kako bi smanjili razliku.

“Ne preterujem, razlika je velika i da bismo sustigli moramo napraviti velike korake. Ne one konvencionalne.”

Direktor inženjeringa uz stazu Andrew Shovlin priznaje da su trenutno tek četvrta momčad po brzini, ali se nada da će u Saudijskoj Arabiji biti bolje.

“Bila je to vrlo teška nedjelja, zaostatak za Red Bullom je ogroman, a ispred nas su i Aston Martin i Ferrari,” rekao je Shovlin.

“Jasno je da nas čeka puno posla i moramo se vratiti i osmisliti plan kako bismo pokušali pronaći poboljšanja.”

“Nedostaje nam sveukupno prianjanje, a na stazi s velikom degradacijom poput ove vozači nisu mogli ništa učiniti da napadnu.”

“Međutim, ohrabrujuće je vidjeti kako se momčad slaže i koliko dobro vozači rade zajedno. Ipak, ovo je druga sezona koju smo započeli sa zaostatkom i ne skrivamo da to za nas nije prihvatljivo.”

“Imamo nekoliko dana da se pregrupiramo i poboljšamo prije Saudijske Arabije, zajedno ćemo pokušati da sljedeća utrka bude bolja od ovoga vikenda.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Ferrari nakon Hamiltona doveo još dva pojačanja iz Mercedesa

Loic Serra i Jerome d'Ambrosio dva su nova pojačanja koja je Ferrari potpisao od jednoga o…