Mercedes s novim nosom, prednjim i stražnjim krilom

Mercedes-W07-Hybrid-monkey-seat-Spain-GP Barcelona-foto-automotorundsport

Vodeća momčad prvenstva ne prestaje s donošenjem novih dijelova za svoj W07 Hybrid pa su na prvu europsku utrku donijeli niz malih poboljšanja na svom aerodinamičkom paketu.

Promjene počinju od nosa koji je sada klinastijeg vrha, a prednje krilo ima drugačije bočne završetke (eng. endplates) koji su sada podijeljeni na vertikalna dijela i pomažu usmjeravanju zračne struje oko prednjih kotača.

Mercedes je novo prednje krilo pokazao još na prošloj utrci u Rusiji, ali nisu htjeli gubiti vrijeme na traženje optimalnih postavki za njega te su se usredotočili na ponašanje Pirellijevih guma.

Osim novog prednjeg krila i klinastijeg nosa, Mercedes je donio još nekoliko promjena na W07 Hybrid. Riječ je o promjenama na stražnjem krilu, monkey seatu (20 cm široko krilo ispod kojeg prolazi ispušna cijev), bočnim stranicama, podnici i usmjerivačima zraka ispod nosa.

Promjene nisu velike, ali u Formuli 1 prednost se stječe zbrojem nekoliko manjih poboljšanja, a ne jednim velikim.

“Nekoliko milisekundi ovdje, nekoliko milisekundi ovdje. Mislim da je najveće poboljšanje koje donosi jedna komponenta iznosilo 20 milisekundi,” rekao je šef momčadi Toto Wolff.

Menadžer Dave Ryan potvrdio je neka od područja koja su u Mercedesu poboljšali za ovu utrku.

“Imamo dva nova krila, bočne stranice i podnicu.”

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari pokazao novo stražnje krilo i pokrov motora

Ferrari je donio novi aerodinamički paket za svoj SF1000 u Barcelonu koji uključuje novo s…