Nakon dvije sezone u kojima su koristili pretežno crnu boju na svojim F1 bolidima, Mercedes bi se za iduću sezonu mogao vratiti svojoj tradicionalnoj srebrnoj boji s kojom nastupaju od svojih F1 početaka 1954.

Mercedes je prvi nastup u Formuli 1 ubilježio na VN Francuske 1954. na stazi Reims gdje im je Juan Manuel Fangio donio prvu pobjedu, a nakon katastrofe na Le Mansu 1955. njemački proizvođač automobila povukao se iz utrkivanja.

Iako su se krajem 80-ih udružili sa Sauberom u utrkama sportskih automobila i istoj momčadi pomogli da uđu u Formulu 1 1993., za povratak u Formulu 1 u ulozi konstruktora čekali su do 2010. nakon što su kupili momčad Brawn GP-a.

Mercedes je svih tih godina koristio svoju tradicionalnu srebrnu boju uz iznimku VN Njemačke 2019. kada su obilježili 100. obljetnicu svojih motorsport aktivnosti, a uoči početka F1 sezone 2020. okrenuli su se crnoj boji kako bi dali podršku pokretu ‘Black Lives Matter’.

Crne bolide Mercedes je koristio dvije sezone, a sve su glasnija nagađanja da bi se 2022. mogli vratiti uobičajenoj srebrnoj boji s kojom će juriti rekordni deveti uzastopni konstruktorski naslov.

Hamilton je rekao da mu ne bi smetalo da se Mercedes vrati srebrnoj boji jer to ne znači da odustaju od vrijednosti za koje se zalažu.

“Nemam neke posebne osjećaje prema tome, a i izvorno je riječ o Srebrnim strijelama,” rekao je Hamilton.

“Kad sam ih pitao možemo li koristiti crni bolid u simboličke svrhe, nisam očekivao da će to posebno dugo trajati, a na kraju smo to prenijeli i u drugu sezonu što je sjajno.”

“Ako se vratimo [srebnoj boji], bit će to lijepa promjena. To nas ne ometa u promjenama koje radimo interno i nastavljamo pritiskati za veću raznolikost. Imamo dobar program po tom pitanju tako da [promjena boje] ne čini razliku.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Leclerc ostao najbrži i na drugom treningu, Ferrari ispred Red Bulla

Charles Leclerc ostao je najbrži i na drugom slobodnom treningu na svojoj domaćoj utrci u …