Mercedes se ‘neće miješati’ u odnos McLarena i Honde

Hamilton leads Vandoorne Monaco F1 2017 Photo Daimler

Mercedes se ne planira miješati u odnos McLarena i Honde unatoč glasinama da bi se momčad iz Wokinga mogla vratiti njihovim motorima za 2018. ukoliko Honda uskoro ne pronađe rješenje.

McLaren od 2015. koristi Hondine motore koji su prve sezone imali ogroman zaostatak za Mercedesom, a nakon što su 2016. smanjili zaostatak 2017. su ponovno povećali svoj zaostatak zbog velikih problema s pouzdanošću i korelacije između testnoga stola i performansi na stazi.

Prvi puta u povijesti McLaren u prvih sedam utrka nije osvojio nijedan bod, a najbliže što su došli tom katastrofalnom učinku bilo je 2015. kada su ipak osvojili četiri boda na šestoj utrci u Monaku.

Mercedes kaže da opskrbljivanje McLarena motorima nije njihov prioritet jer žele da McLaren i Honda srede svoj odnos.

“Ako ste nova mlada, želite da se par prvo razvede prije nego uskočite u krevet,” slikovito je situaciju opisao Toto Wolff.

“Na tržištu se događa puno toga, što promatramo sa strane. To je pozicija u koju smo se stavili.”

“Najvažnija stvar je da Honda počne davati rezultate, ostane u sportu i da ima dobre dogovore sa svojim klijentima ili tvorničkim momčadima.”

“Ne bismo se željeli miješati u toj fazi, to je naš prioritet.”

“Glavni prioritet je da Honda ostane u sportu i da imaju funkcionalne odnose sa svojim klijentima i zato ne želimo ulaziti u ovu temu.”

Iz McLarena su već rekli da za 2018. imaju ‘plan B’ i ‘plan C’, ali i sjajne odnose sa svojim bivšim opskrbljivačem motora Mercedesom s kojim su surađivali od 1995. do 2014.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Formula 1 potvrdila kalendar za prvih osam utrka 2020.

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je prvih osam utrka u ovogodišnjem kalendaru koji će započeti …