Aktualni svjetski prvaci razmatraju mogućnost uvođenja novoga motora za Lewisa Hamiltona koji je još uvijek na tri korištena motora ove sezone, a četvrti motor, zajedno s drugim elementima pogonske jedinice, donio bi mu kaznu na startu utrke.

Hamilton je jedini od vozača vodeće dvije momčadi koji još nije uzeo četvrti motor, a on i šef momčadi Toto Wolff ranije su govorili da još uvijek nisu sigurni hoće li do kraja sezone morati uvesti još jedan motor.

Do kraja sezone još je sedam vikenda, a Hamilton je treći motor uveo na 12. vikendu sezone u Belgiji te se očekuje da bi bilo previše riskantno da sezonu pokuša odvoziti na tom motoru.

Hamilton je izgubio jedan od dva stara motora u Nizozemskoj na slobodnom treningu pa bi bilo jako teško očekivati da će sezonu odraditi na samo dva motora od kojih je jedan prilično star.

Bottas je četvrti motor uzeo u Monzi i peti u Rusiji, Perez je četvrti motor uzeo u Nizozemskoj, a Verstappen u Rusiji i svi su odradili start sa začelja poretka na tim utrkama.

“Pouzdanost i performanse uvijek je teško uskladiti, a kao što sam već rekao odustajanje je veliko ne u prvenstvu i nitko, ni mi ni naši suparnici, ne može si dopustiti nula bodova u nekom od vikenda,” rekao je Wolff uoči Turske.

Na pitanje postoji li mogućnost da Hamilton u Turskoj uzme četvrti motor Wolff je za Sky Sports F1 rekao da je moguće, ali da još ništa nije odlučeno.

“Postoji mogućnost. Ali još nije odlučeno kad ni kako.”

“Najvažnije je da izbjegnemo odustajanja zbog problema s pouzdanošću, možete se nositi s usponima i padovima, završiti drugi, treći, to je u redu. Prvenstvo je dugo. Ali ako ne završite…”

“Zato pratimo parametre motora i pazimo da nemamo probleme s pouzdanošću.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Verstappen strategijom pobijedio Hamiltona na VN SAD-a

Max Verstappen pobijedio je Lewisa Hamiltona na VN SAD-a nakon što je Hamilton preuzeo vod…