U sklopu velikoga paketa poboljšanja kojeg su donijeli u Barcelonu, Mercedes je pokazao i radikalne zakrivljene usmjerivače zraka sa svake strane nosa koje još nismo vidjeli u novoj eri tehničkoga pravilnika.

Nakon prve četiri utrke Mercedes je naporno radio na otklanjanju nedostataka svoga, uključujući prekomjernu težinu, a kao i sve ostale momčadi radili su i na novom aerodinamičkom paketu.

Među njima se ističu novi, zakrivljeni longitudinalni usmjerivači zraka koji počinju na donjem dijelu nosa, a zatim se spuštaju ispod donjih poprečnih ramena prednjega ovjesa.

Također, usmjerivači se šire ispod nosa kako bi pomogli poslati što laminarniju zračnu struju prema ostatku bolida i drugim aerodinamičkim elementima, a oblikom ovih usmjerivača postiže se i preciznija kontrola zračne struje u odnosu na konfiguraciju bez njih jer se ona kontrolira većom duljinom.

Usmjerivači su na početku zakrivljeni prema gore kako bi se zračna struja ubrzala dok putuje niz usmjerivač i tako brže putovala prema ostatku bolida.

Mercedes W08 nose strakes side Foto XPB

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton predlaže ograničenje razvoja da se spriječi dominacija jedne momčadi

Lewis Hamilton smatra da bi Formula 1 trebala uvesti rok kada se najranije smije početi ra…