U sklopu velikoga paketa poboljšanja kojeg su donijeli u Barcelonu, Mercedes je pokazao i radikalne zakrivljene usmjerivače zraka sa svake strane nosa koje još nismo vidjeli u novoj eri tehničkoga pravilnika.

Nakon prve četiri utrke Mercedes je naporno radio na otklanjanju nedostataka svoga, uključujući prekomjernu težinu, a kao i sve ostale momčadi radili su i na novom aerodinamičkom paketu.

Među njima se ističu novi, zakrivljeni longitudinalni usmjerivači zraka koji počinju na donjem dijelu nosa, a zatim se spuštaju ispod donjih poprečnih ramena prednjega ovjesa.

Također, usmjerivači se šire ispod nosa kako bi pomogli poslati što laminarniju zračnu struju prema ostatku bolida i drugim aerodinamičkim elementima, a oblikom ovih usmjerivača postiže se i preciznija kontrola zračne struje u odnosu na konfiguraciju bez njih jer se ona kontrolira većom duljinom.

Usmjerivači su na početku zakrivljeni prema gore kako bi se zračna struja ubrzala dok putuje niz usmjerivač i tako brže putovala prema ostatku bolida.

Mercedes W08 nose strakes side Foto XPB

Load More Related Articles
Load More In Tehnika - vijesti
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Ferrari nakon Hamiltona doveo još dva pojačanja iz Mercedesa

Loic Serra i Jerome d'Ambrosio dva su nova pojačanja koja je Ferrari potpisao od jednoga o…