Mercedes vjeruje da je zvuk iduće generacije motora vrlo važan

Mercedes W08 EQ Power + F1 engine cover testing Barcelona Foto Daimler

Mercedesov Toto Wolff vjeruje da je zvuk iduće generacije motora izuzetno važan čimbenik prilikom odabira koji će se motori koristiti nakon 2020.

Na temu motora koji će u Formuli 1 biti od 2021. već je održan sastanak na kojem su bili predstavnici momčadi, FIA-e i nekih važnih imena iz automobilske i motorsport idustrije.

Navijači se često žale da je zvuk današnjih motora preslab i s nostalgijom se sjećaju V8, V10 i V12 motora koji su se vrtili na vrlo visokom broju okretaja bez pomoći turbine.

Predsjednik FIA-e Jean Todt odlučno je odbacio mogućnost da se F1 vrati na staru tehnologiju motora, a s njime se slaže i Mercedesov Toto Wolff koji zvuku pridaje veliku važnost.

“I dok je na cesti sve hibridno, učinkovito i autonomno, gledanje trkaćih automobila i dalje je audio-vizualan doživljaj,” rekao je Wolff.

“Možete vidjeti jureće bolide, ali i zvuk je jako važan. Daje nam percepciju snage i brzine.”

“Mislim da smo s trenutnom generacijom motora zaboravili brinuti o ovome aspektu.”

“Ne mislim da je trenutni zvuk toliko loš, ali s novim motorima kvaliteta zvuka trebala bi biti esencijalan dio. On je jako važan.”

“Uvjeren sam 110% da F1 morao biti tehnološki sport, a atmosferski motor s osam cilindara nije put kojim trebamo ići jer bi F1 izgubila svoj DNA.”

“Formula 1mora biti najjača, s najboljim mogućim motorom u kojem je najbolja tehnologija.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel najbrži na prvom dijelu drugoga dana

Sebastian Vettel odvozio je Ferrarijevo najbolje vrijeme na predsezonskim testiranjima 202…