Mercedesov Toto Wolff ne otpisuje McLaren i Renault iz borbe za naslov prvaka i vjeruje da bez obzira na Mercedesove uspjehe proteklih godina moraju poštovati sve svoje suparnike.

Ferrari i Red Bull posljednjih su godina najveći Mercedesovi suparnici koji su ih jedini uspjeli pobijediti, ali kako se 2018. očekuje napredak McLarena i Renaulta svjetski prvaci vjeruju da bi se situacija mogla promijeniti.

Vettel je prošle sezone pobijedio na pet utrka i bio u borbi za naslov prvaka sve do posljednje trećine sezone, a nakon ljetne pauze vodio je u poretku vozača ispred Hamiltona.

Red Bull je u drugom dijelu sezone također postao vrlo jak kad ne bi imao problema s pouzdanošću Renaultova motora koji se pokazao konkurentnim kad bi francuski proizvođač koristio agresivnije postavke.

“Ovo je vrhunac motorsporta i morate poštovati svaku momčad i sve vrhunske vozače,” rekao je Wolff za Autosport.

“Shvaćamo Ferrari ozbiljno, shvaćamo Red Bull ozbiljno, shvaćamo McLaren ozbiljno, shvaćamo Renault ozbiljno.”

“Ti dečki mogu se boriti za naslov, a i neki drugi bi nas mogli iznenaditi.”

“Želim da ostanemo skromni i očekujemo izazov od svih tih momčadi, a ako uspijemo povezati stvari kao prošle sezone onda ćemo pobjeđivati i boriti se za naslove prvaka. Ako ne, nismo bili dovoljno dobri.”

Wolff je posebno pohvalio Ferrari koji se nakon sezone bez pobjede vratio i 2017. slavio pet puta, a osvojili su i nekoliko prvih startnih redova, prvi puta nakon 2008.

“Bolid im se izuzetno ponašao na stazi, a korak naprijed koji su napravili tijekom zime vjerojatno je bio najveći od svih momčadi.”

“Sretan sam što smo na kraju uspjeli. Pobijedili smo 12 puta, Ferrari pet puta, a štoperica ne laže.”

“Moramo ostati na zemlji, Ferrari je mogao osvojiti više utrka. Shvaćamo ih ozbiljno kao što shvaćamo ozbiljno i druge momčadi.”

Ferrari i Mercedes nove će bolide za 2018. predstaviti isti dan, 22. veljače, dok će Renault svoj novi bolid predstaviti dva dana ranije, 20. veljače. McLaren će novi MCL33, prvi s Renaultovim motorom, predstaviti 23. veljače, a predsezonska testiranja započinju 26. veljače u Barceloni.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Monaka 2018. – Ricciardo pobjednik ispred Vettela i Hamiltona, Verstappen deveti

Daniel Ricciardo pobjednik je šeste utrke sezone u Monaku nakon što je vodio svih 78 krugo…