Mercedes rotirao vozače po uzoru na Porsche

porsche-919-hybrid-abu-dhabi-2016-test-wec-3

Bivši F1 vozač Mark Webber, koji trenutno vozi za WEC momčad Porschea, kaže da je Mercedes na ovogodišnjim F1 testovima rotirao svoje vozače po uzoru na Porsche koji je isto prakticirao na testu u Abu Dhabiju.

Mercedes je uoči ovogodišnjih predsezonskih testova imao izuzetno ambiciozne planove po pitanju kilometraže, a novi W07 u potpunosti je ispunio očekivanja nevjerojatnom pouzdanošću. Nakon što su prva dva dana Hamilton i Rosberg odvozili više od 150 krugova po danu, u Mercedesu su odlučili podijeliti dužnosti kako bi smanjili opterećenje na vozača i omogućili uspješno odrađivanje ambicioznih testnih ciljeva.

Porsche je u Abu Dhabiju prešao 4000 km u pet dana
Porsche je u Abu Dhabiju prešao 4000 km u pet dana

Mark Webber vjeruje da su u Mercedesu inspiraciju pronašli u Porscheovom nedavnom testu u Abu Dhabiju gdje je njemačka momčad u pet dana prevalila više od 4000 kilometara.

“Porsche je pokazao F1 momčadima kako se skupljaju kilometri,” rekao je Webber za Channel 4 koji će ove godine zamijeniti BBC.

“Operacijski smo vidjeli što je Mercedes učinio u Barceloni, to je bila demonstracija.”

“Vidjeli su što je moguće s naše strane i rekli ‘ovako se skupljaju kilometri’.”

“Prva stvar koja vas ograničava, ako ste operacijski toliko moćni, je vozač pa ih morate rotirati. To se dogodilo i u Mercedesovom slučaju.”

“Bila je to sjajna lekcija, a uskoro su svi vidjeli koliko je visoko ljestvica postavljena. U Formuli 1 postavlja ju Mercedes.”

Webber je usporedio nekoliko detalja Formule 1 i WEC serije (svjetsko prvenstvo utrka izdržljivosti) u kojoj nastupa u najvišoj LMP kategoriji s tvorničkom momčadi Porschea.

“Prvi zavoj u utrkama sportskih automobila nije tako žestok.”

“Ali u WEC automobilima idemo više manje ‘do daske’. Rijetko će vam inženjer reći da popustite ili pazite na nešto.”

porsche-919-hybrid-abu-dhabi-2016-test-wec

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedesova F1 momčad proizvela zamjenu za respirator

Mercedes-AMG Petronas High Performance Powertrains pomogli su razviti uređaj koji konstant…