Mercedes je na 14. utrci sezone u Singapuru prvi puta isprobao višestruke aerodinamičke profile na halo sustavu zaštite vozačeve glave i time se pridružio trendu koji su mnoge momčadi slijedile još od početka sezone.

Halo zaštita obavezna je u Formuli 1 od 2018., a momčadi imaju određenu slobodu u dizajniranju aerodinamičkog oklopa od karbonskih vlakana koji se montira na titansku strukturu koja je okrugloga profila.

Mercedes je, kao i Red Bull, koristio aerodinamički oklop koji je izveden iz jednoga dijela, ali su u Singapuru isprobali inačicu koja se sastoji od tri tanka aerodinamički oblikovana profila koji utječu na način kako se zračna struja oblikuje i šalje iznad vozačeve glave i prema stražnjem kraju.

Mercedes W09 Singapore F1 2018 new halo protection aero cover triple winglets

Ovakvo rješenje donosi nešto veći otpor zraka, ali to ih neće previše brinuti na stazi poput Singapura, pogotovo jer neke momčadi poput Ferrarija, Toro Rossa, McLarena, Force Indije i Haasa ovakvo rješenje koriste i na brzim stazama.

Tek treba vidjeti hoće li Mercedes nastaviti koristiti novi koncept i u ostatku vikenda u Singapuru, ali i na preostalih šest utrka prvenstva.

Mercedes W09 Singapore F1 2018 new halo protection aero cover triple winglets 2

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes predstavio novi bolid za 2024. F1 W15

Mercedes je posljednja momčad u nizu koja je predstavila novi F1 bolid za 2024. s kojim se…