Mercedes je posljednjih godina uglavnom bio inovator, kako po pitanju pogonske jedinice, tako i aerodinamike, ali i oni ponekad kopiraju druge, kao što su to učinili s malim vertikalnim usmjerivačima zraka na vrhu bočnih stranica.

Nakon što su u Španjolskoj prvi puta ove sezone osigurali prvi startni red, a kasnije i dvostruku pobjedu, Mercedes je na dvodnevnom sezonskom testu isprobao i neke nove detalje poput serije vertikalnih usmjerivača zraka na početku bočnih stranica po uzoru na McLaren.

McLaren takvu seriju usmjerivača koristi od prošle godine, a ideja je stvoriti seriju vrtloga koji će putovati duž bočnih stranica i tako pomoći da zračna struja prema stražnjem kraju bude kvalitetnija.

McLaren MCL33 F1 2018 sidepod winglets Photo McLaren
McLaren MCL33 na VN Španjolske 2018.

Momčadi na početku bočnih stranica već godinama koriste različite usmjerivače koji stvaraju vrtložne struje ili samo oblikuju zračnu struju koja putuje duž bočnih stranica, ali McLaren je prošle godine ipak otišao korak dalje i sa svake strane poredao po dva reda od po tri mala usmjerivača zraka koji su usmjereni prema van.

I Mercedes je na svom W09 isprobao vrlo slično rješenje kao i McLaren sa šest usmjerivača sa svake strane, također usmjerenih prema van, i koji će u interakciji sa zračnom strujom pokraj bočnih stranica pomoći kvalitetnijem strujanju zraka prema stražnjem kraju.

Mercedes W09 F1 2018 new sidepod winglets
Mercedes W09 na testu u Barceloni 2018.
Hamilton Mercedes W09 sidepod winglets Barcelona F1 2018 test Photo XPB Daimler
Mercedes W09 na testu u Barceloni 2018.
Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren očekuje ‘prilično jak’ početak – ‘Red Bull se može pobijediti’

McLarenov glavni izvršni direktor Zak Brown kaže da bi njegova momčad trebala prilično sna…