Mercedes je posljednje dvije godine vrlo malo mijenjao svoje prednje krilo koje očito jako dobro radi svoj posao u aerodinamičkom paketu njihova F1 bolida, a u Rusiji su donijeli novu inačicu s nekoliko manjih promjena.

Nakon što su tijekom sezone dodali po još jedan vertikalni r-usmjerivač, koji pomaže usmjeriti zračnu struju prema vanjskoj strani prednjih kotača, u Sochiju su uveli još dvije manje promjene.

Novo prednje krilo sada ima horizontalnu kaskadu (tirkizno) koja je izravno povezana s vanjskim rubom prednjega krila, a dodali su i malo dvostruko zakrilce (ljubičasto) koje pomaže usmjeriti zračnu struju iznad prednjih kotača.

Lijevo od kaskade nalaze se dva r-usmjerivača, koji su prorezani u svojem gornjem dijelu, a koje Mercedes koristi od VN Belgije (prije toga koristili su po jedan r-usmjerivač sa svake strane krila).

Mercedes W09 front wing new cascade GP F1 2018 Photo Mercedes
Novo prednje krilo za Sochi s kaskadom koja je izravno povezana s rubnim dijelom krila

Stara specifikacija prednjega krila imala je kaskadu odvojenu od vanjskoga ruba krila te je imala vlastiti horizontalni rub, a s vanjskim rubom krila bila je povezana malom metalnom horizontalnom sponom.

Mercedes W09 front wing old cascade GP F1 2018 Photo Mercedes
Staro prednje krilo s odvojenom kaskadom koja je horizontalnom sponom povezana s vanjskim rubom krila
Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes predstavio novi bolid za 2024. F1 W15

Mercedes je posljednja momčad u nizu koja je predstavila novi F1 bolid za 2024. s kojim se…